VIDEO / PSD şi PNL s-au unit, la propriu, la Slatina. Ce s-a întâmplat în 24 ianuarie 2016

Prezenţi la manifestările organizate la Slatina cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor din 1859, după depunerea de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din centrul oraşului, reprezentanţii PSD şi PNL s-au prins nu într-o singură Horă a Unirii, aşa cum se întâmpla de obicei, ci fiecare în Hora lui, după chipul şi asemănarea politică a fiecăruia.

Două Hore ale Unirii, aşadar, şi-au împărţit spaţiul restrâns din faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza, pe bulevardul cu acelaşi nume, una a activiştilor PSD, alta a celor de la PNL, deşi în urmă cu 157 de ani românii din Moldova şi Ţara Românească s-au prins într-o singură horă. Pe măsură ce persoanele prinse în cele două hore s-au înmulţit, hora celor de la PSD (funcţionari publici şi oameni politici) s-a lărgit, încât a fost nevoie de spaţiu mai mare, aşa că şirul s-a întins peste hora liberalilor, înghiţind-o. Când nici unii, nici alţii nu au mai avut destul loc, cele două hore au devenit una singură, preţ de câteva minute. Simbolul a dispărut imediat, fiecare plecând în grupul său politic.

Duminică a fost marcată, în toată ţara, împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza. La Slatina au participat reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice judeţene şi municipale, reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice deconcentrate şi ai principalelor formaţiuni politice. După manifestări, slătinenii care au ţinut să înfrunte frigul pătrunzător au avut parte de sărmăluţe şi vin fiert, dar şi de un sectacol folcloric de zile mari, susţinut de nume mari ale muzicii populare româneşti.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/qTaWoWBkdVQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here