Victor Iacobescu, invitat de Partida Rromilor să candideze la Primăria Slatina. El nu a refuzat

În aceeaşi zi în care candidatul Mişcării Populare la funcţia de primar al Slatinei a demisiona sa din Mişcarea Populară, profesorul Victor Iacobescu  a primit de la un reprezentant al Partidei Rromilor oferta de a candida la funcţia de primar al Slatinei din partea acestei formaţiuni politice. Fostul preşedinte al MP Slatina nu a refuzat oferta.

Victor Iacobescu a primit oferta de a candida din partea Partidei Rromilor de la Marius Căldăraru, inspector şcolar pentru minorităţi în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, care a lansat această invitaţie pe Facebook.

„Să stii că noi, Pardida Rromilor, am fi onoraţi să candidezi din partea noastră!”, i-a scris Căldăraru lui Victor Iacobescu pe Facebook.

Fostul preşedinte al MP Slatina i-a răspuns imediat reprezentantului Partidei Rromilor, în răspunsul său nefiind vorba de un refuz. „E prima ofertă cinstită, Marius! Ținem legătura!”, a scris, la rândul său, Victor Iacobescu pe Facebook.

Candidatul Mişcării Populare la funcţia de primar al Slatinei, profesorul Victor Iacobescu, preşedinte al MP Slatina, a părăsit, joi, partidul. Gestul său a fost urmat de alţi doi membri ai partidului, Elena Ene, vicepreşedinte al organizaţiei şi vicepreşedinte la nivel naţional, şi Ionuţ Comănescu, vicepreşedinte al MP Slatina.

Demisia celor trei vine la scurtă vreme de la un gest similar al preşedintelui Mişcării Populare Olt, Marian Vasile, care a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid, în locul său fiind numit fostul parlamentar Marin Bobeş, care ocupa poziţia de secretar general al organizaţiei. Vasile a luat decizia demisiei după ce, potrivit lui, Bobeş a încercat în mai multe rânduri să îl îndepărteze din funcţia de preşedinte prin complicitatea cu o parte a conducerii centrale a partidului.

„Pentru mine astăzi se încheie o etapă în care am crezut. Am venit în Partidul Mişcarea Populară, aşa cum se numea pe atunci, crezând că principii, idealuri, în promovarea intelectualilor şi a ideilor pe aceştia puteau să le propună”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Victor Iacobescu.

Motivul principal pentru care Iacobescu a recurs la acest gest este acela că noua conducere a organizaţiei nu l-a contactat în nici un fel pentru discuţii legate de paşii ce trebuie urmaţi în ceea ce priveşte candidatura sa şi strategia privind bătălia electorală pentru Primăria Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here