VIDEO Mica Unire, sărbătorită la Slatina de autorităţi şi partide politice. Nu au lipsit sărmăluţele şi vinul fiert

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, duminică, la Slatina prin depuneri de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, printr-o paradă militară şi printr-un spectacol folcloric susţinut de Gheorghe Turda, Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu şi Daniel Roşoga. Autorităţile au oferit populaţiei şi sărmăluţe cu mămăliguţă, dar şi vin fiert. Duminică a fost ziua în care a luat sfârşit şi seria manifestărilor dedicate zilelor Slatinei, aşa că, începând cu ora 18.00, Esplanada a fost încinsă, vreme de câteva ore, de ritmuri de muzică uşoară în cadrul unui spectacol extraordinar susţinut de Lidia Buble și Andra.

Evenimentul a început prin prezentarea onorului de către Garda de Onoare, moment urmat de un ceremonial religios susţinut de un sobor de preoţi în frunte cu episcopul Slatinei şi Romanaţilor, PS Sebastian.

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a rostit apoi un discurs despre însemnătatea momentului istoric înfăptuit cu 157 de ani în urmă, la 24 ianuarie 1859.

Au urmat depuneri de coroane de flori de către autorităţile judeţene şi municipale, de reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate şi de cei ai principalelor partide politice, care s-au prins apoi într-o mare Horă a Unirii.

Militarii unităţilor locale ale Ministerul Afacerilor Interne au derulat, apoi, o paradă militară, aplaudată la scenă deschisă de autorităţi şi populaţie, după care oamenii s-au mutat pe Esplanadă pentru a se prinde într-o mare Horă a Unirii.

După partea oficială a manifestării, slătineni au servit sărmăluţe cu mămăliguţă şi vin fiert puse la dispoziţie de municipalitate, care a pregătit pentru acest eveniment circa 2.000 de porţii, coada pofticioşilor întinzându-se pe câteva zeci de metri.

Oamenii au servit sarmalele şi apoi au avut parte de frumoase momente artistice, întrucât autorităţile s-au îngrijit ca totul să se sfârşească printr-un spectacol susţinut de Ansamblul Profesionist ”Doina Oltului” și de interpreţi cunoscuţi precum Gheorghe Turda, Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu şi Daniel Roşoga.

De la manifestări nu au lipsit deputaţii social-democraţi Emil Moţ, Virgil Delureanu şi Daniel Bărbulescu, senatorul Mihai Niţă, liderul ALDE Olt, dar nici deputatul PNL Gigel Ştirbu, pentru prima oară după câţiva ani de zile prezent la Slatina cu ocazia acestor manifestăti. Consiliul Judeţean Olt a fost reprezentat de Marius Oprescu, vicepreşedinte, şi de Petre Idoraş, consilier judeţean şi preşedinte ATOP, iar Primăria Slatina de primarul interimar Emil Popa şi de viceprimarul Cristian Bircea. De asemenea, reprezentanţii Bazei Nato de la Deveselu, ofiţeri români şi americani, au fost şi ei prezenţi la manifestări, ca şi lideri politici precum Siminica Mirea şi Gigel Ştirbu (PNL) sau senatorul Mihai Niţă (preşedinte ALDE Olt).

Duminică este ziua în care a luat sfârşit şi seria manifestărilor dedicate zilelor Slatinei, aşa că, începând cu ora 18.00, Esplanada a fost încinsă de ritmuri de muzică uşoară în cadrul unui spectacol extraordinar susţinut de Lidia Buble și Andra.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7etQ4QFq71Y” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here