SCANDAL monstru în PNL Gorj după tiparul PNL Olt. Acuzaţii grave de înşelăciune cu sondaje de opinie

Scandal monstru în PNL Gorj, unde un liberal îşi acuză colegii de înşelăciune după ce partidul şi-a anunţat candidatul pentru primăria din Târgu Jiu, în persoana liberalului Octavian Lupulescu.
 

Ceilalţi candidaţi care au fost incluşi într-un sondaj de opinie spun acum că au fost minţiţi şi că acest studiu sociologic nici măcar nu a fost efectuat. Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, se gândeşte chiar să ceară daune de imagine Partidului Naţional Liberal, în timp ce Marcel Romanescu vrea să ştie ce rezultat a scos în sondaj. Câţiva din candidaţii care au plătit cu mii de euro sondajul de opinie comandat de partid fac acuzaţii grave şi spun că studiul sociologic care ar fi trebuit să arate ce şanse au la Primăria Târgu Jiu nu a fost efectuat, fiind minţiţi de conducerea judeţeană a partidului, potrivit stiripesurse.ro.

Cazul este unul aproape similar celui din Olt, unde liberalii au fost siliţi să înghită sondajul privind desemnarea candidatului pentru Primăria Slatina care l-a scos pe primul loc pe Marius Bălaşa, protejat al deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt. În acest caz, sondajul, plătit de patru competitori, a fost unul real, dar cu rezultate lipsite de credibilitate, potrivit mai multor surse liberale. Altfel spus, rezultatele sondajului care a încheiat o competiţie internă se ştiau cu mult înainte de încheierea măsurătorii sociologice realizată, în condiţii extrem de dubioase, de o firmă din Iaşi, aleasă şi plătită cei patru competitori, dar cu care detaliile au fost negociate de Gigel Ştirbu. De altfel, OLT-ALERT a furnizat la momentul respectiv (septembrie 2015) dovezi că sondajul a fost unul trucat, spaţiile destinate datelor culese de la respondenţi în privinţa candidaţilor rămânând albe în mai multe chestionare după intervievarea oamenilor. Scandalul a cutremurat birourile de conducere ale PNL Slatina şi PNL Olt unde Ştirbu a cerut validarea candidatului său preferat. în final parlamentarul reuşind să pună batista pe ţambal. Nu definitiv, însă, pentru că, în urma sondajului, unul dintre competitorii defavorizaţi de sondaj, Sorin Brătoi, consilier local la acea dată şi co-preşedinte al PNL Slatina, a părăsit partidul, iar un altul se pregăteşte să intre în competiţia electorală a alegerilor locale din poziţia de independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here