Un tânăr din Vâlcea este cercetat în Olt pentru o evaziune fiscală de peste un milion de lei

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Vâlcea este cercetat de poliţiştii olteni pentru pentru că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe operațiuni comerciale, prejudiciul cauzat statului fiind de peste un milion de lei. Miercuri, bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

 
Tânărul, cu domiciliul în oraşul Drăgăşani, este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în municipiul Slatina, având ca obiect principal de activitate comercializarea produselor agroalimentare, în anul 2012 a livrat produse agroalimentare la diferite societăţi comerciale din ţară, activităţi comerciale ce nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă şi nici nu au fost declarate la organul fiscal teritorial.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 1.024.228 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, l-au reţinut, marţi, pentru 24 de ore pe bărbat. Acesta a fost prezentat, miercuri, Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 

Pe timpul cercetărilor, ofițerii de poliţie au beneficiat de sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here