Primăriile din Olt vor primi noi tranşe de bani pentru plata arieratelor şi pentru drumuri

Primăriile din Olt vor primi noi tranşe de bani pentru plata arieratelor acumulate anul trecut, pentru rambursarea împrumuturilor contractate la stat. Aleşii judeţului vor supune aprobării, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi, 28 ianuarie, a sumelor pe fiecare localitate în parte.

Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării, banii provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugată și a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016 şi vor fi folosiţi pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare sau de capital şi pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate la stat pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016. Proiectul de hotărâre că arieratele vor fi stinse în ordinea cronologică lor.

Acelaşi act normativ repartizează pe unități administrative-teritoriale sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul în curs.

Tot în şedinţa de joi va fi supus adoptării şi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea bugetului judeţului pe anul 2016 și la estimările pe anii 2017, 2018 şi 2019. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here