Accident feroviar în Olt: Un tren a lovit în plin un autoturism. O persoană a decedat, alta este rănită

O persoană de 81 de ani a murit şi o alta a fost rănită, luni după-amiază, după ce autoturismul cu care circulau a fost lovit în plin de un tren de persoane, tragicul accident petrecându-se în Gara Vişina.

Autoturismul a fost lovit în jurul orei 15.30, la o trecere la nivel cu calea ferată, de trenul Regio 9063, care circula pe ruta Caracal Corabia. Maşina a fost târâtă câteva zeci de metri pe calea ferată. O femeie în vârstă de 81 de ani din localitatea Vădăstriţa, mama şoferului, a decedat imediat după impact. Conducătorul auto a fost şi el rănit.

„Pompierii Gărzii Vișina au intervenit luni, 15 februarie, în jurul orei 15.30, în comuna Vișina, la un accident feroviar. În accident au fost implicate trenul Regio 9063, care circula pe ruta Caracal-Corabia și un autoturism”, a declarat purtătorul e cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

La fața locului s-au deplasat o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, dar și elicopterul SMURD Craiova. Pompierii au găsit autoturismul grav avariat la aproximativ cinci metri de terasamentul căii ferate.

„Pasagera din acesta, în vârstă de 81 de ani, din comuna Vădăstrița, prezenta leziuni incompatibile cu viața, motiv pentru care nu au fost efectuate manevre de resuscitare”, a mai precizat reprezentantul ISU.

Șoferul autoturismului, în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate, a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar a refuzat transportul la spital.

Cazul a fost preluat de organele de poliție, care vor stabili extact împrejurările în care s-a produs accidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here