Centrul de Excelenţă Olt va avea sediu propriu în incinta Şcolii „Ştefan Protopopescu” Slatina

Centrul Judeţean de Excelenţă Olt va avea, din acest an, sediu într-o clădire proprie pentru reabilitarea căreia Primăria Slatina va cheltui aproape 700.000 de lei. 

Centrul Judeţean de Excelenţă Olt va funcţiona într-un corp de clădire din incinta Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” din Slatina, pe locul în care acum este un imobil care era folosit de unitatea de învăţământ ca magazie. Primăria Slatina a prins în bugetul din acest an aproape 700.000 de lei, bani care vor fi utilizaţi pentru dezafectarea construcţiei, devierea instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, realizarea unei construcţii cu structură în cadre, având regim de înălţime P+1. Prin proiect se asigură racordarea noii clădiri la utilităţi, încălzire, apă, canal, energie electrică.
Toate acestea sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării aleşilor în următoarea şedinţă a Consiliului Local Slatina.
„Obiectivele proiectului sunt crearea unei infrastructuri şcolare moderne pentru desfăşurarea procesului de învăţământ, îmbunătăţirea calităţii actului de educaţie, crearea unui cadru adecvat de educaţie pentru elevi şi asigurarea unor spaţii optime de desfăşurare a activităţilor administraţiei centrului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.
Imobilul va fi construit din cadre din beton armat monolit datorită costurilor mai mici şi datorită reducerii semnificative a costurilor de întreţinere şi exploatare în timp, se mai precizează în documentaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here