Fostul director al Loctrans Slatina, Ion Ion, mazilit de Bogdan Apostoliceanu, „pulifriciul” lui Vâlcov

Primul lucru pe care „pulifriciul” lui Vâlcov plantat la conducerea SC Loctrans SA Slatina, Bogdan Apostoliceanu, l-a făcut imediat după ce a fost uns director a fost să-l dea afară pe predecesorul său, fără să îi poată imputa nimic. De altfel, fostului director, Ion Ion, nu i s-ar fi putut imputa nimic, întrucât operatorul public de transport în comun a mers ca pe roate sub mandatul său, obţinând profit an de an.

Nu ştim cum, dar mulţi dintre „pulifricii” lui Darius Vâlcov, aşa cum îşi numea fostul primar şi ministru de Finanţe protejaţii plantaţi în tot felul de funcţii publice unde urmau orbeşte ordinele şefului, au rămas bine mersi în posturi importante şi după ce tătucul lor a intrat pe mâna DNA, şi după ce el a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Unul dintre aceşti „pulifrici” este şi Bogdan Apostoliceanu, purtat doar prin funcţii de director fără ca experienţa să-l dea afară din casă. Din postul de director al Poştei Olt, deşi nimic nu îl recomanda pentru această funcţie, el a fost „mutat” la conducerea Direcţiei Administraţia Domeniului Public şi Privat Slatina, unde nu a reuşit decât performanţa de a intra în atenţia procurorilor slătineni, fiind urmărit penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, şi pentru abuz în serviciu. După ce, aici, l-a ajutat pe fostul primar Minel Prina în afacerile ilegale cu câinii fără stăpân (de unde i se şi trage dosarul penal), a fost mutat la conducerea operatorului de transport în comun, în locul lui Ion Ion, căruia nu i s-a putut reproşa nimic profesional. Din contră.

O dată ajuns aici, „pulifriciul”, după obiceiul căpătat pe lângă Vâlcov, a început să-şi facă o gaşcă a lui, dând oameni cu experienţă afară şi angajând apropiaţi în baza a orice, doar în cea a criteriilor profesionale nu. Iar primul pe care a pus ochii a fost predecesorul său Ion Ion. La ordinul noului şef, Consiliul de Administraţie al societăţii a hotărât „acordarea” preavizului şi desfiinţarea postului pe care trecuse în companie Ion Ion, deşi acesta se afla atunci, ca şi acum, în concediu medical şi deşi, spre deosebire de „pulifriciul” care i-a succedat, el a făcut, în timp, dovada unui foarte bun management al companiei.

Pe aceeaşi tactică abuzivă au fost desfiinţate alte două posturi, în condiţiile în care, în paralel, aveau loc angajări cu dedicaţie pentru oameni apropiaţi noului director. Prin aceste măsuri şi prin repetate ameninţări cu concedierea, Apostoliceanu a semănat în rândul angajaţilor companiei teamă şi tensiuni, faptele sale ajungând şi la urechile decindenţilor din administraţia publică locală. Aşa a ajuns, luna trecută, să-şi dea demisia din funcţie Bogdan Apostoliceanu, după ce a avut grijă să îndepărteze din societate un om sub mandatul căruia, în ultimul an de conducere, de pildă, compania a înregistrat un profit de peste 500 de milioane de lei vechi în condiţiile în care alţi operatori de transport public în comun înregistrează, an de an, pierderi. Pentru că mazilirea acestuia a avut loc în condiţii suspecte care frizează abuzul, ar fi posibil ca omul să îşi recapete postul ocupat după ce nu a mai fost director.

În prezent, postul de director este ocupat de Cătălin Grecu, fost şef de cabinet al prefectului Daniel Şarpe şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, dar şi fost membru în Consiliu de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a reprezentat Consiliul Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here