Marius Bălaşa ar putea fi amendat de Primăria Slatina cu până la 50.000 lei pentru publicitate ilegală

Primăria Slatina i-a atras atenţia candidatului PNL la funcţia de primar al municipiului, Marius Bălaşa, că încalcă legea prin afişele publicitare postate pe geamurile spaţiului închiriat în centrul oraşului, lângă Biblioteca Judeţeană, unde a fost stabilit sediul de campanie electorală al liberalilor, şi că, dacă încălcarea legii va continua, poate fi amendat cu sume cuprinse între 30.000 lei şi 50.000 lei.
Primăria Slatina i-a trimis lui Marius Bălaşa o adresă în acest sens în care i se aduc la cunoştinţă faptele prin care încalcă atât Legea 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, cât şi  Hotărârii Consiliului Local 284/2014 referitoare la Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Slatina.
„În urma verificărilor în teren având drept scop respectarea prevederilor legale ale Legii 185/2013, precum şi a Hotărârii Consiliului Local 284/2014 referitoare la Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Slatina, au constatat următoarele:
La sediul situat bulevardul AI Cuza, Bloc P1, unde vă desfăşuraţi activitatea, au fost amplasate pe suprafaţa vitrală mijloace de publicitate fără aviz de publicitate temporară. În consecinţă, vă somăm ca în 10 zile de la primirea prezentei, să vă conformaţi prevederilor art. 6 din HCL 284/2014 rerferitoare la amplasarea publică a mijloacelor de publicitate temporară în cadrul unei campanii de publicitate sau activităţi de promovare ce nu depăşesc 30 de zile care se desfăşoară pe domeniul public sau privat al municipiului Slatina, ori pe proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice, fie prin depunerea unei cereri însoţite de documentele necesare eliberării avizului, fie prin desfiinţarea mijloacelor de publicitate”, se arată în adresa primăriei.
Documentul mai precizează că „amplasarea mijloacelor de publicitate fără aviz de publicitate temporară ori cu nerespectarea prevederilor acestuia şi a documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei, conform HCL 284/2014, articol 40, alin 1 şi 2, litera a”.
Somaţia cu pricina a fost transormată, miercuri, în subiect public de candidatul PNL la Primăria Slatina, care, într-o conferinţă de presă, a pozat în victimă a autorităţilor, afimând că el nu a încălcat nici o prevedere legală în privinţa sediului de campanie electorală stabilit în centrul oraşului. Totodată, Marius Bălaşa a lăsat să se înţeleagă faptul că nu se va supune somaţiei primăriei, ci că va formula un răspuns pe care, evident, îl va face public. Mai mult, el ameninţă că, funcţie de decizia autorităţilor locale, se va adresa Justiţiei pentru abuz.
Pe de altă parte, întrebat dacă scopul afişelor cu mesaje electorale care îmbracă geamurile spaţiului închiriat de PNL în centrul Slatinei conţin elemente de publicitate, Marius Bălaşa a răspuns evaziv: „Poate da, poate nu”. No comment!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here