Numărul bolnavilor de gripă porcină a ajuns la 28 de cazuri confirmate în Olt. Unde a mai lovit boala

Numărul bolnavilor de gripă porcină au ajuns la 28 în judeţul Olt, ultimele cazuri fiind confirmate joi de Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Ultimele patru cazuri de gripă porcină a fost confirmate joi de Institutul Cantacuzino din Capitală. Este vorba de un copil de patru ani din Drăgăneşti-Olt, de o persoană de 51 de ani, din localitatea Curtişoara, de un tânăr de 29 de ani, pensionar cu handicap, şi de un pensionar din oraşul Scorniceşti.
Pacienţii au ajuns în weekend-ul trecut la spital cu febră mare, cefalee, astenie, tuse, expectoratie, dureri în gât, dipnee etc. Tuturor le-au fost recoltate, luni, probe. Acestea au fost trimise la laboratorul Institutului Cantacuzino, medicii bucureşteni confirmând, joi, în toate cele patru cazuri prezenţa virusului AH1N1.
În total, 28 de cazuri au fost confirmate, în Olt, de Institutul Cantacuzino. Direcţia de Sănătate Publică anunţă că nu există nici un deces până acum generat de această boală şi că au fost identificate persoanele cu care bolnavii au intrat în contac, acestea urmând să fie vaccinate.
Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă populaţiei respectarea măsurilor de igienă individuală (spălarea pe mâini cu apă şi săpun ori de câte ori este nevoie), evitarea zonelor aglomerate şi a contactului cu persoane bolnave, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut şi tuse, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi o ţinută vestimentară adecvată sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here