Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, rezistă primului val de schimbări efectuat, joi, de guvernul tehnocrat

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, nu a fost inclus pe lista prefecţilor schimbaţi aprobată, joi, de Guvernul Cioloş. Discuţii ar fi fost şi pe marginea numelui său, pe surse apărând şi un nume de posibil înlocuitor.

Totuşi, numele lui Silviu Neacşu nu a fost trecut pe lista prefecţilor înlocuiţi, semn că el nu face parte dintre prefecţii în legătură cu activitatea cărora guvernul s-a declarat nemulţumit. Surse din rândul înalţilor funcţionari publici susţineau, joi, că Guvernul Cioloş ar fi avut în vedere şi înlocuirea prefectului de Olt, avansând chiar un nume: fostul prefect de Vâlcea şi Vaslui Radu Renga, actualmente inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Contactat telefonic de OLT-ALERT, prefectul judeţului Olt a declarat că nu a primit nimic oficial despre o eventuală schimbare a sa şi nici nu a auzit nimic. „Nu am primit nimic şi nici nu am auzit nimic. Iar dacă va fi să fie, nu-i nimic, şi noi am venit aici în locul altora”, a declarat Silviu Neacşu.

Deocamdată, Guvernul Cioloş a aprobat, joi, înlocuirea prefecţilor de Alba (prefectul Gheorghe Feneşer, înlocuit cu subprefectul Cornel Murg), Argeş (Mihail Adrian Oprescu, înlocuit cu Cristian Soare.), Bistriţa-Năsăud (Ioan Ţinteanu înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ), Botoşani (Costică Macaleţi, înlocuit cu Dan Nechifor), Dâmboviţa (Ioan Marinescu, înlocuit cu Antonel Jîjîie, fost subprefect), Brăila (Nicu Lucian Olteanu, înlocuit cu Mădălina Cochino), Gorj (Alin Vasile Văcaru, înlocuit cu Gheorghe Paraschivu), Satu-Mare (Eugeniu Avram, înlocuit cu Radu Bud) şi Vaslui (Andrei Puică, înlocuit cu Daniel Olteanu). De asemenea, Grigoraş Marian a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi, executivul hotărând şi înlocuirea a cel puţin trei subprefecţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here