Davidescu a demisionat, joi seară, din CJEx al PNL Olt. Locul său a fost luat de poliţistul Voiculescu – Mamba

Fostul primar al oraşului Scorniceşti Cătălin Davidescu a renunţat, joi seară, la calitatea de membru al Comitetului Judeţean Executiv al PNL Olt, informează OLT-ALERT, citând surse liberale. El a demisionat în timpul şedinţei acestui for. Locul rămas libera a şi fost ocupat de fostul ofiţer de poliţie Liviu Voiculescu, zis Mamba, cercetat penal de procurorii DIICOT în dosarul Lotului „Tătuţu”.

Din motive tensionate între fostul edil şi actuala conducere a PNL Olt, Cătălin Davidescu a demisionat, joi seară, din calitatea de membru al Comitetului Judeţean Executiv (CJEx). Supărarea l-a făcut să nu se mai obosească să meargă la şedinţă, ci şi-a trimis demisia scrisă. Locul său a fost luat imediat de Liviu Voiculescu, ofiţer de poliţie cu serioase probleme de ordin penal în Justiţie.

Cătălin Davidescu nu a demisionat şi din partid, el ocupând, de la sfârşitul anului trecut, funcţia de secretar general al PNL Slatina, după ce Alexandru Măceşanu a eliberat această funcţie prin plecarea din partid. Davidescu nu a ocupat funcţia ca expresie a voinţei organizaţiei, ci, aşa cum se obişnuieşte în PNL Olt de ceva vreme, impus de deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, co-preşedintele organizaţiei judeţene.

Cătălin Davidescu a pierdut, recent, definitiv, mandatul de primar al oraşului Scorniceşti după ce a pierdut toate procesele deschise împotriva raportului de incompatibilitate întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Declarat incompatibil, în 2011, de ANI, care a descoperit că el a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor.

Cel care a luat locul fostului edil în CJEx, Liviu Voiculescu, până nu demult inspector principal de poliție, a fost trimis în judecată alături de alte 20 de persoane, printre care se numără colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, Laurențiu Lazăr, zis Tătuțu, și Ciprian Gheorghiceanu, mai mulţi angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj. În mulţimea de infracţiuni care se regăsesc în dosar, Liviu Voiculescu, zis Mamba, a acumulat acuzaţii pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Pentru aceleaşi infracţiuni şi în acelaşi dosar este judecat şi omul de afaceri doljean Ionuţ Poteraş, care a plasat aparate de joc „modificate” în zone în care derula afaceri şi soţia lui Voiculescu.

Ca să nu ajungă în fața magistraților, Voiculescu i-a dat 43.000 de euro omului de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, care i-a promis că îl va scăpa cu ajutorul unei persoane din cadrul DIICOT Craiova asupra căruia el ar fi avut influență. N-a fost să fie, așa că polițistul a decis să îl denunțe pe afacerist, care anul trecut a fost el însuşi trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Anul acesta, Chinezu’ a şi fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în această cauză. Dosarul în care Voiculescu a fost trimis în judecată a fost retrimis recent de DIICOT Craiova pentru refacerea cercetărilor.

Cu toate aceste belele penale, Liviu Voiculescu este propunerea PNL pentru funcţia de primar al comunei Cungrea. Probabil că întărirea poziţiei în partid a acestuia a şi stat la baza forţării lui Davidescu de a demisiona din CJEx, Voiculescu aflându-se sub protecţia unuia dintre liderii locali importanţi ai PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here