Marius Bălaşa dă rateuri electorale pe contractele de concesiune a serviciilor publice din Slatina

Candidatul PNL la funcţia de primar al Slatinei, Marius Bălaşa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a solicitat primăriei rezilierea a două contracte prin care fostele administraţii au concesionat administrarea Cimitirului Strehareţi şi a spaţiilor verzi din municipiu. Acţiunea lui Bălaşa, strict electorală, evident, este una inutilă, întrucât Primăria Slatina a demarat, deja, amănunţite verificări ale tuturor contractelor vechi prin care fostele administraţii au concesionat diverse servicii publice unor entităţi private, acţiunea vizând rezilierea acestor înţelegeri parafate acolo unde se va dovedi că obligaţiile nu au fost respectate.

Autorităţile publice locale ale Slatinei au demarat, săptămâna trecută, verificarea amănunţită a contractelor prin care fostele administraţii ale oraşului au concesionat mai multe servicii. Este vorba de contractele încheiate cu SC Ecumenic Funerar SRL (căruia i-a fost concesionată administrarea Cimitirului Strehareţi), SC Salubris SA (serviciul de salubritate), SC Rupiah SRL (spaţii verzi), SC Coral Impex SRL (dezinsecţie şi deratizare) şi SC Prima Piaţă 2000 SA (administrarea pieţelor şi a târgului).

Verificarea acestor contracte, iniţiată de primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, are drept scop rezilierea contractelor în cadrul cărora obligaţiilor care revin concesionarilor nu au fost respectate.

„Eu sunt preşedintele comisiei pentru verificarea contractului de concesiune a Cimitirului Strehareţi, iar din comisie mai fac parte viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru şi directorii din primărie. Tot la iniţiativa mea s-au format comisii pentru toate contractele de concesiune. Se verifică fiecare dosar în parte, fiecare articol al contractului. Aceste comisii s-au înfiinţat încă de săptămâna trecută, de miercuri. Vom rezilia contractele dacă se dovedeşte că nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Dacă se dovedeşte că nu au realizat ceea ce şi-au asumat prin contract, nu mă voi da la o parte de la a rezilia contractul, aşa cum am făcut şi cu ecarisajul”, a declarat Emil Popa.

Neştiind de existenţa acestor acţiuni ale primăriei, candidatul PNL la funcţia de primar al Slatinei a declarat, joi, în cadrul unei conferinţă de presă, că solicită autorităţilor oraşului rezilierea a două contracte, cele încheiate cu Ecumenic Funerar şi cu SC Rupiah SRL, asupra cărora Curtea de Conturi a sesizat nereguli.

Nu este prima oară când candidatul PNL încearcă să câştige capital electoral pe acţiuni care nu îi aparţin. După ce Compania de Apă Olt şi primăria au anunţat, luna trecută, diminuarea facturii la apă şi canalizare prin scăderea TVA şi prin aplicarea cotei minime de facturare a apelor menajere uzate, el a lansat în spaţiul virtual un mesaj potrivit căruia această măsură i s-ar datora lui, după ce a iniţiat o petiţie având drept scop scăderea tarifelor la apă şi canalizare. Asta chiar dacă petiţia cu pricina nu a avut o finalizare, adunând un număr nesemnificativ de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here