Un jandarm a dat cu maşina peste un pieton la Brebeni. Victima a decedat pe loc

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Brebeni, şi-a pierdut viaţa, miercuri seară, după ce un autoturism condus de un subofiţer al Jandarmeriei l-a lovit pe şosea. Echipele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul.

Tragicul eveniment s-a petrecut în jurul orei 22.25, pe Drumul Judeţean 546, pe raza comunei Brebeni, localnicul, Gheorghe Militaru, fiind accidentat în timp ce se deplasa pe marginea şoselei.

„La data de 10.02.2016, orele 22.25, pe D.J. 546, pe raza comunei Brebeni, un bărbat de 35 ani, din comuna Brebeni, în timp ce conducea autoturismul pe direcţia Slatina – Coteana, a accidentat un bărbat, de 65 ani, din aceeaşi localitate, care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Impactul a fost atât de puternic, încât victima nu a mai avut nici o şansă să scape cu viaţă, echipele medicale sosite la locul accidentului nemaiputând face nimic pentru ea.

„Este vorba de un bărbat de 65 de ani rănit prin accident rutier. Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 22.21. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj de la Ambulanţă. Nu au fost începute manevre de resuscitare, întrucât victima prezenta leziuni incompatibile cu viaţa”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Marian Furtună.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i, totuşi, recoltate probe biologice de sânge, mai spun poliţiştii.

Angajatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Acesta se afla în timpul liber, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei.

„Subofiţerul este angajat al unităţii noastre şi se afla în timpul liber. În prezent, instituţiile abilitate efectuează verificări, potrivit competenţelor, cu privire la cauzele şi circumstanţele producerii accidentului rutier, în vederea stabilirii gradului de vinovăţie al celor implicaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here