Şefa Ansamblului „Doina Oltului” Slatina, în spital cu gripă porcină. Boala a mai ajuns la Poştă şi CFR

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat, joi, alte nouă cazuri de gripă porcină confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, printre pacienţi numărându-se şi şefa interimară a Ansamblului folcloric „Doina Oltului” din Slatina, Maria Păun. Virusul AH1N1 a fost contactat şi de salariaţi de la Poştă şi CFR. În total, Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa bolii la 19 pacienţi din Olt.

Şefa de la „Doina Oltului” s-a prezentat duminică, după patru zile de suferinţă, la spitalul din Slatina cu febră mare, cefalee, curbatură, mialgii, tuse, tulburari digestive şi cu dureri în gât. Deşi ea s-a simţit. În aceeaşi zi, medicii i-au recoltat probe biologige pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Capitală. Boala a fost confirmată joi.

Tot joi medicii bucureşteni au confirmat prezenţa virusului AH1N1 la alţi opt pacienţi. Este vorba de alte cinci persoane din Slatina, respectiv un salariat de 48 de ani de la CFR Marfă, un angajat al Poştei în vârstă de 42 de ani, un salariat de 55 de ani la o companie privată, doi pensionari, dar şi un copil de numai doi ani. De asemenea, gripa porcină a mai fost confirmată în cazul unui copil de şase ani din localitatea Mărunţei, elev în clasa zero, dar şi în cel al unui pensionar din Scorniceşti. Reprezentanţii DSP susţin că au depistat toate persoanele cu care aceştia s-au aflat în contact după ce au contactat boala şi că toţi contacţii urmează să fie vaccinaţi.

Numărul cazurilor de gripă porcină a ajuns la 19 în Olt, neînregistrându-se nici un deces. Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă populaţiei evitarea zonelor aglomerate şi a contactului cu persoane bolnave, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut şi tuse, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi o ţinută vestimentară adecvată sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here