O femeie a ajuns la Spitalul Slatina cu arsuri pe 60% din corp, după ce a fost găsită arzând de vie în pat

O femeie de 81 de ani a ajuns, sâmbătă, cu arsuri pe 60% din suprafaţa corporală după ce a fost găsită arzând de vie în pat, în locuinţa ei din localitatea Sârbii Măgura.

Bătrâna încercase să aprindă focul în sobă folosind substanţe inflamabile, flacăra extinzându-se la lucrurile din imediata apropiere. Cel care a găsit-o pe femeie la un pas de a-şi pierde viaţa a fost chiar fiul său, care a alertat autorităţile.

Apelul de urgenţă prin 112 al fiului femeii a fost primit în jurul 18.30, la faţa locului deplasându-se un echipaj medical de la Ambulanţă şi o echipă de pompieri cu o autospecială de stingere.

„Femeia de 81 de ani a fost găsită conştientă de fiul acesteia, cu arsuri pe 60% din suprafaţa corporală. Ea a fost transportată de echipajul de la Ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Parţial, a ars patul dintr-o cameră şi lenjeria de pe pat. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este folosirea substanţelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă”, a purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Drama femeii din Sârbii Măgura s-a petrecut la doar două zile după ce un bărbat de 68 de ani, din localitatea olteană Corbu, a murit în incedniul care i-a cuprins locuinţa. Deşi au sosit cât de repede au putut la faţa locului, pompierii şi cadrele medicale de la Ambulanţă nu l-au mai putut salva pe bărbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here