Candidatul PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, este „un nepriceput care vrea să ajungă primar”

Declaraţia îi aparţine viceprimarului Cristian Bircea, co-preşedinte al ALDE Slatina, candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor la Primăria Slatina. Acesta l-a ironizat, vineri, într-o conferinţă de presă, pe Marius Bălaşa care, cu o zi înainte, a anunţat că va cere Primăriei Slatina rezilierea a două contracte de concesiune a unor servicii publice. Or, autorităţile locale au demarat deja acţiuni de verificare a tuturor contractelor de concesiune a serviciilor publice încheiate de fostele administraţii ale Slatinei cu entităţi private, astfel că solicitarea liberalului Bălaşa este inutilă. 

„Am fost surprins şi, în acelaşi timp, nedumerit de o iniţiativă a unuia dintre candidaţi referitoare la rezilierea unor contracte. Am văzut şi reacţia primarului Emil Popa pe principalele canale media. Este foarte adevărat, fac parte din aceste comisii care analizează contractele de concesiune. Pe mine mă surprinde că respectivul candidat nu ştie de la consilierii proprii că aceste lucruri se întâmplă. Nu mai târziu de marţi, săptămâna trecută, la comisiile consiliului local au fost înaintate nişte note de informare din partea serviciilor de specialitate şi din partea unora dintre comisiile de analiză referitoare la unele speţe, punctuale, pe care el le invocă. Dacă este curios, pe Legea 544/2001 poate să solicite respectivele contracte şi să vadă ce şi cum”, a spus viceprimarul Slatinei.

Inutilitatea gestului public făcut de candidatul PNL a fost taxat de Cristian Bircea ca aparţinând unui „nepriceput”.

„Oameni nepricepuţi se apucă să vorbească şi vor să mai ajungă şi primari. Aşa ceva este intolerabil. Sunt oameni nepricepuţi care vorbesc vrute şi nevrute. Recunosc stilul în care trebuie să vorbim despre orice, să creăm o anume emoţie, trebuie să creăm o zarvă. Haideţi să fim serioşi! Această tehnică a apus demult şi este datoria noastră s-o contracarăm”, a mai spus edilul.
Candidatul PNL la funcţia de primar al Slatinei, Marius Bălaşa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a solicitat primăriei rezilierea a două contracte prin care fostele administraţii au concesionat administrarea Cimitirului Strehareţi şi a spaţiilor verzi din municipiu. Acţiunea lui Bălaşa, strict electorală, evident, este una inutilă, întrucât Primăria Slatina a demarat, deja, amănunţite verificări ale tuturor contractelor vechi prin care fostele administraţii au concesionat diverse servicii publice unor entităţi private, acţiunea vizând rezilierea acestor înţelegeri parafate acolo unde se va dovedi că obligaţiile nu au fost respectate.

„Eu sunt preşedintele comisiei pentru verificarea contractului de concesiune a Cimitirului Strehareţi, iar din comisie mai fac parte viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru şi directorii din primărie. Tot la iniţiativa mea s-au format comisii pentru toate contractele de concesiune. Se verifică fiecare dosar în parte, fiecare articol al contractului. Aceste comisii s-au înfiinţat încă de săptămâna trecută, de miercuri. Vom rezilia contractele dacă se dovedeşte că nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Dacă se dovedeşte că nu au realizat ceea ce şi-au asumat prin contract, nu mă voi da la o parte de la a rezilia contractul, aşa cum am făcut şi cu ecarisajul”, a declarat primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, după ce a aflat de solicitarea candidatului PNL.

Nu este prima oară când candidatul PNL încearcă să câştige capital electoral pe acţiuni care nu îi aparţin. După ce Compania de Apă Olt şi primăria au anunţat, luna trecută, diminuarea facturii la apă şi canalizare prin scăderea TVA şi prin aplicarea cotei minime de facturare a apelor menajere uzate, el a lansat în spaţiul virtual un mesaj potrivit căruia această măsură i s-ar datora lui, după ce a iniţiat o petiţie având drept scop scăderea tarifelor la apă şi canalizare. Asta chiar dacă petiţia cu pricina nu a avut o finalizare, adunând un număr nesemnificativ de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here