Preşedintele UAP – Filiala Vâlcea, Gheorghe Dican, în „Dialog” cu pictorul Marcel Duţu la Slatina

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Vâlcea, artistul plastic Gheorghe Dican şi pictorul Marcel Duţu din Drăgăneşti-Olt au vernisat, vineri, la Slatina o frumoasă şi interesantă expoziţie comună de pictură şi tehnică mixtă.
Evenimentul a atras, pe lângă publicul iubitor de frumos, oameni din diverse domenii ale culturii, instituţionale sau creative. Au vorbit, printre alţii, remarcând calităţile artistice şi umane ale celor doi autori, dr. Laurenţiu Guţică, directorul instituţiei gazdă.
Născut la 25.02.1960 în comuna Cernişoara, judetul Vâlcea, absolvent al Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, preşedintele UAP Vâlcea este titularul unui bogat palmares artistic care numără peste 20 de expoziţii personale şi peste 30 de participări la expoziţii de grup. De asemenea, el a participat la peste 20 de expoziţii internaţionale desfăşurate atât în ţară, cât şi peste hotare. Deţinător al mai multor premii artistice, Gheorghe Dican este muzeograf la Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” din Râmnicu Vâlcea.
La rândul său, Marcel Duţu, absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, în prezent profesor în cadrul Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti – Olt, a semnat aproape 20 de expoziţii personale şi a fost prezent la peste 40 de expoziţii de grup, ca şi la numeroase tabere de creaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here