Primarul din Curtişoara, Cosmin Ungureanu, va candida pentru un nou mandat din partea ALDE

Primarul comunei Curtişoara, Cosmin Ungureanu, a părăsit, joi, rândurile UNPR în favoarea ALDE, din partea căreia va candida la alegerile locale pentru un nou mandat de primar. De fapt, edilul a trecut, deocamdată, doar cu sufletul în tabăra liberalilor şi democraţilor lui Tăriceanu, neîndrăznind să semneze şi adeziunea la acest partid pentru a nu pierde mandatul.

Noua achiziţie a ALDE a fost anunţată, joi, într-o conferinţă de presă, de liderul organizaţiei, senatorul Mihai Niţă.

„Începând de astăzi, domnul Cosmin Ungureanu va face parte din echipa ALDE şi va fi candidatul nostru la Primăria Curtişoara. Suntem bucuroşi că avem un asemenea om alături de noi, om cu care considerăm că vom avea succes şi cu care vom face lucruri bune în comuna Curtişoara. Îi vom da tot sprijinul pentru realizarea proiectelor pe care le are pentru viitor. Vom fi, deci, alături de dumnealui şi îl vom integra în echipa noastră”, a declarat parlamentarul.

La rândul său, Ioan Ciugulea, preşedinte executiv al ALDE Olt, fost lider al PNL Olt care l-a convins pe Cosmin Ungureanu să candideze în 2012, când a şi câştigat mandatul de primar la Curtişoara, şi-a declarat bucuria că a reuşit să-l facă să candideze din nou pe mâna partidului lui Călin Popescu Tăriceanu.
„La alegerile locale din 2012 am plecat cu un mare handicap la Curtişoara, pentru că acolo era un primar cu ştate vechi, dar am reuşit, prin echipa noastră şi prin prieteni, să câştigăm alegerile. Eu sunt foarte bucuros că Cosmin şi-a dat consimţământul să fie candidat Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. El a venit acum alături de noi să spună ca va candida din partea noastră, dar nu este încă înscris în ALDE. Avem, în schimb, echipă, avem organizaţie acolo şi sunt convins că toată echipa lui Cosmin din 2012 va veni alături de el”, a declarat Ioan Ciugulea, precizând că Ungureanu este un liberal adevărat, nu unul vopsit, aruncând, astfel, o săgeată către foştii colegi din vechiul PNL.
Fost membru PNL, partid din partea căruia a câştigat, în 2012, funcţia de primar, Cosmin Ungureanu a migrat ulterior, prin efectele celebrei Ordonanţe 55, la UNPR, partid pe care, de asemenea, îl părăseşte acum, motivul invocat fiind acela că nu mai avea cu cine vorbi în ultima perioadă în cadrul acestei formaţiuni politice. „Încă sunt la UNPR, nu mi-am dat demisia, numai că în ultimul timp la UNPR nu prea am mai avut cu cine să mai stau de vorbă, nu m-a mai căutat nimeni. Domnul senator Ion Toma este plecat la Bucureşti şi foarte rar venea pe acasă. În perioada în care am fost la UNPR, o dată sau de două ori am stat de vorbă cu dânsul. Singurul cu care am colaborat de la UNPR şi pe care l-am şi informat de faptul că voi veni la ALDE a fost domnul ministru secretar de stat Emil Albotă. Dânsul a spus că îmi respectă decizia”, a afirmat primarul din Curtişoara, precizând că „împreună cu domnul senator Niţă şi cu domnul Ciugulea, vom face o echipă şi presupun că vom realiza lucruri deosebite la Curtişoara”,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here