Incendiu de proporţii la o mare companie din Slatina. Doi pompieri, intoxicaţi cu fum / Simulare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, joi dimineaţă, pe strada Silozului Slatina, un exercițiu de simulare a unui incendiu la un operator economic de pe platforma industrială a municipiului.

Conform scenariului de desfășurare, în cursul dimineții a izbucnit un incendiu puternic la stația de combustibil a societății.

Pentru asigurarea primei intervenții a acționat serviciul propriu de pompieri, cu două autospeciale de stingere, evenimentul fiind anunțat și la dispeceratul comun ISU-SJA. Pe timpul operațiunilor de stingere, doi pompieri civili s-au intoxicat cu fum.

Serviciile profesioniste au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD și s-a solicitat sprijin serviciului privat pentru situații de urgență al unui operator economic din Slatina. Persoanele intoxicate cu fum au fost evacuate de echipele de căutare-salvare și preluate de echipajul SMURD și SJA. Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite.

„Exercițiul s-a desfășurat în colaborare cu Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi. Principalele obiective ale exercițiului au fost: antrenarea forțele participante, pregătirea personalului de pe locul de muncă pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here