Încasări record la bugetul statului ale Finanţelor Publice Olt în prima lună a anului

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a depăşit programul încasărilor la bugetul statului stabilit pentru luna ianuarie cu peste 20%, nivelul încasărilor în prima lună a anului depăşind şi volumul celor din perioada similară a anului trecut cu peste 22%. De altfel, încasările din ianuarie reprezintă un record în comparaţie cu cele lunare de anul trecut. Tot luna trecută Fiscul a executat silit peste 9400 de agenţi economici şi a aplicat zeci de sechestre rău-platnicilor.

Totalul veniturilor bugetare realizate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt în luna ianuarie 2016 a însumat 96,67 milioane lei, mai mare cu 22,57% comparativ cu perioada similară din 2015.

„Acest nivel de încasări reprezintă un grad de realizare de 120,34% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv 80,33 milioane lei. De asemenea, putem vorbi de un record, suma totală încasată depăşind în valoare fiecare lună în parte din 2015”, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Mihaela Marinescu.

Pentru recuperarea creanţelor datorate bugetului general consolidat, luna trecută Fiscul a emis un număr de 9.407 de titluri executorii pentru debite în sumă totală de 3,92 milioane lei, aplicând totodată 1000 de popriri pe conturi bancare în sumă de 3,76 milioane lei, 12 popriri pe venituri terţi în sumă de 0,04 milioane lei.

„Urmare acţiunilor iniţiate în luna ianuarie 2016 au fost recuperate creanţe bugetare în sumă totală de 5,47 milioane lei, astfel: 2,25 milioane lei din popriri pe conturi bancare, 0,18 milioane lei din popriri la terţi şi 3,04 milioane lei încasări după începerea executării silite fară alte forme de executare”, a mai precizat Mihaela Marinescu.

În aceeaşi perioadă, la nivelul unitătilor fiscale s-au derulat 46 de licitaţii pentru vânzarea bunurilor sechestrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here