Prefectul de Olt a dispus controale pe cursurile de apă, şanţuri şi rigole. Iată de ce

În vederea diminuării eventualelor pagube ce pot fi produse de inundațiile generate de revărsările cursurilor de apă sau de scurgerile de pe versanți, prefectul Silviu Neacşu a dispus verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele la nivelul localităților din județul Olt, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apelor mari.

Acțiunea se va desfășura în cursul lunii martie și în prima jumătate a lunii aprilie. Vor fi verificate, în principal, existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite şi modul în care au fost realizate sau întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

„Controlul va fi efectuat de către o comisie stabilită prin ordin al prefectului, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, respectiv Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Sistemul Hidrotehnic Independent, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Garda Forestieră și Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a declarat prefectul judeţului.

La finalul acțiunii, comisia v-a întocmi un raport cu situaţia din teren care va cuprinde și măsurile dispuse pentru intrarea în legalitate, dacă vor fi constatate deficiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here