Efectul toxiinfecţiilor apărute la elevi: Controale la sânge în şcolile din Olt

Pe fondul zecilor de cazuri de toxiinfecţie alimentară la elevi din judeţele Galaţi şi Argeş, prefectul de Olt a dispus luni, 7 martie, verificarea derulării programului privind acordarea de produse lactate și de panificație pentru învățământul primar și gimnazial la nivelul județului. De asemenea, reprezentantul guvernului în a dispus și verificarea respectării reglementărilor de sănătate publică în toate cantinele școlare și de învățământ preșcolar cu program prelungit din județul Olt, informează OLT-ALERT.

Controalele vor fi efectuate de către două comisii mixte, stabilite prin ordin al prefectului, din care fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisaritului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Inspectoratului Școlar Județean, Consiliului Județean Olt și Prfecturii.

Acțiunile se vor derula pe parcursul acestei luni și în prima jumătate a lunii aprilie, în cadrul acestora fiind verificate, în principal, respectarea normelor igienico-sanitare de păstrare și de distribuție a produselor lactate și de panificație şi condițiile și modul de preparare și servire a hranei. În vizorul celor două comisii se vor afla întocmirea meniurilor, efectuarea periodică a anchetelor privind alimentația preșcolarilor și elevilor, verificarea stării de sănătate a personalului blocului alimentar în vederea prevenirii de toxiinfecții alimentare, starea agregatelor frigorifice, calitatea alimentelor scoase din magazie, transportul alimentelor etc.

„La finalul acțiunii, cele două comisii vor întocmi rapoarte de verificare, în funcție de constatări urmând a fi dispuse măsurile care se impun”, a declarat prefectul de Olt, Silviu Neacşu.

Aceste acțiuni de control au drept scop identificarea eventualelor disfuncționalități și remedierea imediată a acestora, a mai precizat reprezentantul guvernului în judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here