Cod Galben de inundaţii până în 15 martie. În Olt, 50 de hectare de păşune şi pădure sub ape

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a primit o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă pentru perioada 9 martie, ora 15.00 – 11 martie, ora 07.00. Hidrologii au emis, şi ei, o atenţionare Cod Galben pe Dunăre pentru Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, dar şi pentru afluenții Oltului inferior, valabilă la nivelul județelor Gorj, Vâlcea și Olt. În Olt, deja peste 50 de hectare de păşune şi pădure sunt sub ape.

„În intervalul menţionat, va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Banat, în Oltenia şi în vestul Munteniei se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat de peste 35…40 l/mp. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1800 m altitudine precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări locale şi temporare în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 50-60 km/h.”, informează meteorologii.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie a emis o atenționare cod galben pe Dunăre, sectorul aval de Porțile de Fier ( județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman) și o atenționare cod galben pentru afluenții Oltului inferior ( județele Gorj, Vâlcea și Olt). Prima atenționarea este valabilă până în data de 15 martie, ora 18.00, iar cea de-a doua până în data de 11 martie, ora 12.00. Fenomenele vizate fiind creșteri de debite și niveluri.

„Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ au fost informate despre cele două atenționări și s-a dispus monitorizarea situației din zona de competență”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Din datele transmise de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, miercuri dimineață erau inundate 15 hectare de pășune și 12 hectare de pădure în orașul Corabia, precum și 25 de hectare de pășune în comuna Gârcov.

„Suprafețele afectate se află în zona inundabilă a Dunării”, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here