Ministrul Economiei, la Slatina: Alro, o prezenţă importantă în economia românească

Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, vicepremierul Costin Grigore Borc, s-a aflat, miercuri, în judeţul Olt, unde a vizitat SC Alro SA Slatina şi fabrica de profile uşoare a Prolyte de la Piatra Olt. Încântat de compania producătoare de aluminiu, demnitarul a declarat este o prezenţă importantă în economia românească, un punct important într-un lanţ valoric. Vicepremierul Borc a vorbit şi de nevoia unor centuri ocolitoare la Slatina şi Balş, lăudând, totodată, investiţia pe care Prolyte SA Slatina a făcut-o la Piatra Olt, unde a ridicat o fabrică de profile uşoare.

Însoţit de parlamentarii PSD Florin Iordache şi Emil Moţ, de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi de Marius Oprescu, vicepreşeintele aceleiaşi instituţii, ministrul Economiei a vizitat primul obiectiv economic, SC Alro SA, unde directorul general al companiei, Gheorghe Dobra, i-a făcut o prezentare detaliată a întreprinderii, de la fluxul tehnologic şi producţie până la tehnicile utilizate şi industriile partenere care beneficiază de produsele Alro. Vicepremierul Costin Borc a făcut un tur al fabricii, la finalul vizitei declarându-se încântat de ceea ce a văzut aici şi spunând că producătorul de aluminiu din Slatina este o prezenţă importantă în economia românească.

ministrul Borc la Alro

„Este o plăcere să fii într-o uzină care are nişte performanţe europene, în care vezi că managementul dă foarte mare importanţă sănătăţii şi securităţii în muncă, că salariaţii sunt apreciaţi şi preţuiţi de managementul uzinei. Alro în general, deci tot grupul, este o prezenţă importantă în economia românească, este un punct important într-un lanţ valoric, pentru că produsele de aici se regăsesc în industria alimentară, în industria aeronautică, în foarte alte multe lucruri pe care le vedem în viaţa de zi cu zi”, a declarat ministrul Economiei.

De asemenea, tehnocratul a subliniat că poziţia României în Uniunea Europeană este că avem nevoie de o industrie puternică în Europa, că avem nevoie şi de industrii energo-intensive de care nu trebuie să ne fie frică.

ministrul Borc la Alro1

„Dacă nu vom avea siderurgie, dacă nu vom avea aluminiu, dacă nu vom avea aceste produse din care se fac toate celelalte lucruri, în România, dar şi, în general, în Europa, nu vom putea susţine o industrie auto competitivă, nu vom putea susţine alte industrii. Este în interesul Europei, deci şi al României, să păstreze aceste industrii, să ne ocupăm ca ele să rămână competitive în faţa competiţiei din afara Uniunii Europene”, a precizat Costin Borc.

Acesta a făcut un apel la europarlamentarii români să sprijine poziţia industriei româneşti în toate instanţele Uniunii Europene, dar şi la Parlamentul României pentru a sprijini guvernul în demersurile care ţintesc stabilitatea legislativă şi predictibilitatea pentru mediul de afaceri.

Următorul popas al vicepremierului Costin Borc a fost oraşul Piatra olt, unde demnitarul a inaugurat, alături de autorităţile locale şi judeţene, fabrica de profile uşoare pe care compania Prolyte a ridicat-o acolo.

Prolyte Products Ro SRL (parte a grupului olandez Prolyte Group) a investit fabrica de structuri metalice uşoare de la Piatra Olt peste 18,2 milioane de lei, din care 6,4 milioane de lei reprezintă finanţare din fonduri europene. Noua unitate de producţie va oferi 500 de locuri de muncă, grupul olandez fiind interesat ca, în viitorul apropiat, să mai creeze o fabrică în aceeaşi zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here