VIDEO/Băsescu, la Slatina: „Va veni şi ziua când PMP va fi primul, poate chiar la toamnă”

Prezent, duminică, la Slatina, pentru lansarea candidaţilor din Olt ai PMP la funcţia de primar, eveniment găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, liderul Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a avut un discurs menit să imprime colegilor de partid spiritul unor învingători. Fostul preşedinte al României a bătut monedă pe diferenţa dintre celelalte partide, „care au spus ceea ce aveau de spus”, şi PMP, un partid în care „85% dintre membri sunt oameni care nu au mai făcut politică” şi care „s-a dovedit a avea vitalitate”. El le-a dat şi sfaturi pentru campania electorală a alegerilor locale, cerându-le să vorbească foarte mult electoratului de drepturile constituţionale pe care oamenişi de respectarea cărora trebuie să se îngrijească administraţia publică locală, şi să intre în luptă hotărâţi să câştige, aici Băsescu ilustrându-şi discursul cu propriile succese politice.

PMP este singurul partid de azi a cărei soartă este să reprezinte viitorul politic al României, în vreme ce restul clasei politice este epuizată, vechile partide înfiinţate după 1990, acoperite de stigmatul corupţiei şi al incapacităţii, nu mai pot face nimic pentru România, a spus, duminică, la Slatina, fostul preşedinte al României.

„Aşa vrea să ştiţi că, atunci când am avut ideea înfiinţării unui nou partid, am pornit în primul rând de la ceea ce ştiam: şi anume că avem o clasă politică epuizată din punct de vedere al încrederii populaţiei, dar o clasă politică care şi-a îndeplinit, spun eu, principalele obiective de ţară. Ţara este în NATO, ţara este în Uniunea Europeană. Dar vechile partide, partidele înfiinţate după 1990, şi din perioada interbelică, au cam spus ceea ce aveau de spus, mai mult de atât nu pot să facă. Ele sunt cele acoperite de stigmatul corupţiei, sunt cele acoperite de stigmatul incapacităţii administrative, de stigmatul incapacităţii de a folosi resursele pe care ţara le-a avut la dispoziţie. România are nevoie de un partid nou, iar Partidul Mişcarea Populară s-a dovedit a avea vitalitate. La numai câteva luni de la înfiinţare, trecea pragul electoral şi dădea Parlamentului European doi europarlamentari, ceea ce a făcut ca în doar câteva luni să fim admişi ca membri ai Partidului Popular European. Ceea ce s-a întâmplat la doar câteva luni de la înfiinţare a fost doar începutul. Soarta acestui partid, repet, soarta acestui partid este să reprezinte viitorul politic al României”, a vorbit în faţa a sute de membri de partid Traian Băsescu.

El a precizat că atu-urile partidului pe care îl conduce ţin de faptul că 85% dintre membri de partid nu au mai făcut politică, de „voinţa de a-i duce rapid pe români în locul în care să le fie bine, în locul în care să trăiască fără griji, în locul în care sărăcia să fie o componentă cât mai mică a existenţei societăţii” şi de faptul că noua formaţiune politică „are în fruntea ei un om care a câştigat de două ori Primăria Capitalei şi de două ori preşedinţia României”.

„După terminarea mandatului de preşedinte aveam la dispoziţie două opţiuni: de a mă retrage din viaţa publică sau de a rămâne activ. Prima opţiune însemna să pun toată experienţa mea într-o carte care urma să rămână într-o bibliotecă. Cealaltă opţiune a fost să las în urma un partid care să preia ţara de unde se află şi un partid care să nu mai greşească cum au greşit partidele tranziţiei. Un partid care să dea ţării perspectiva, viitorul. Şi acestă a doua opţiune a învins până la urmă, De aceea am ales să fiu alături de Partidul Mişcarea Populară şi să îi transfer toată experienţa acumulată în cei 24 de ani de politică făcută la cel mai înalt nivelNu sunt obişnuit să pierd. Acesta vreau să fie şi spiritul Partidului Mişcarea Populară, un partid care se bate să fie primul. Nu contează dacă într-o competiţie, fie ea şi politică, ieşi al doilea sau poate al treilea. Dar în competiţie nu poţi să intri decât gândindu-te că tu trebuie să câştigi. Acesta este spiritul pe care vrea să îl aibă acest partid şi vă asigur că va veni şi ziua când va fi primul, poate chiar la toamnă”, a vorbit fostul preşedinte al României.

Aici Traian Băsescu a rememorat cu voce tare toate succesele sale politice importante, de la câştigarea Primăriei Capitalei în două rânduri până la câştigarea alegerilor prezidenţiale, tot în două rânduri.

„Nu am conceput nici o clipă că poate să mă bată pesedistul Oprescu. Nu mai vorbesc de Geoană la al doilea mandat, că omul ăsta a avut o soartă cruntă: să-l bat de câte ori l-am prins în politică. Au venit apoi alegerile prezidenţiale când l-am bătut pe Adrian Năstase. Nimeni nu îmi dădea nici o şansă. Singurul care îmi dădeam şanse eram eu, pentru că nu concepeam să pierd”, a spus preşedintele PMP.

Traian Băsescu le-a dat colegilor săi de partid din Olt şi sfaturi pentru campania electorală la alegerile locale din iunie, cerându-le să vorbească foarte mult electoratului de drepturile constituţionale pe care oamenii  le au, de respectarea cărora trebuie să se îngrijească administraţia publică locală şi care, totuşi, nu le-au fost respectate.

Pe de altă parte, un atu important al Partidului Mişcarea Populară este acela că formaţiunea lui Băsescu este singurul partid din ţară care şi-a propus un obiectiv de ţară, acesta fiind unirea României cu Republica Moldova.

„În momentul de faţă nici un partid nu mai afirmă obiective de ţară. Am văzut nişte prostii emanate de la Cotroceni sau de la Palatul Victoria. Spre exemplu, actualul preşedinte al României spunea că următorul obiectiv al ţării este să intrăm în zona Euro. E mai mult decât ridicol pentru că ăsta nu e obiectiv de ţară, este obligaţie din tratatul de aderare. Am mai auzit pe la Palatul Victoria, pe timpul lui Ponta, că avea obiectiv să intre în spaţiul Schengen. De asemenea este ridicol, pentru că este tot obligaţie în tratatul nostru de aderare la Uniunea Europeană. Suntem singurul partid care şi-a asumat un obiectiv de ţară, greu, înscris în programul nostru politic, dar care este real şi necesar pentru viitorul ţării. Iar acest obiectiv este unirea României cu Republica Moldova. vreau să ştiţi că nu este o poveste enunţată de un om politic şi gata. Trebui să credem şi în acest obiectiv plecând de la un adevăr fundamental: românii trăiesc despărţiţi de o parte şi de alta a Prutului în baza deciziei a doi criminali din istoria mondială. Unul se numea Stali şi al doilea se numa Hitler.  Împreună au stabilit prim.miniştrilor de externe, Molotov şi Ribentrop, că o bucată din România, cu tot cu poporul ei, trebuie ruptă şi să devină parte a fostei Uniuni Sovietice, teritoriul actual al Republicii Moldova. Românii nu pot trăi după voinţa a doi criminali, şi trebuie să ne propunem ca, mai devreme sau mai târziu, acest obiectiv naţional. refacerea unităţii naţionale şi aşezarea frontiereide răsărit pe Nistru, şi nu pe Prut, să fie un obiectiv în care să credem. Românii vor unirea. Orice sondaj arată că 80% dintre români doresc unirea româniei cu Republica Moldova. Dacă mergem dincolo de Prut, urmarea celor 50 de ani cât au stat ca parte a Uniunii Sovietice, procentul unioniştilor este doar de 28 – 30%”, a mai spus Traian Băsescu, evidenţiind că procentul unioniştilor de dincolo de Prut este unul destul de bun, ţinând cont că, în urmă cu 12 ani, doar 3% dintre moldoveni doreau unirea republicii cu România şi că lucrurile s-au schimbat graţie politicii României de apropiere de Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here