Gripa măreşte numărul pacienţilor în judeţul Olt: 93 de cazuri confirmate

Încă două persoane au fost internate, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu suspiciunea de gripă porcină, numărul total al bolnavilor de gripă la nivelul judeţului Olt ajungând la 93, înregistrându-se şi trei decese.

Medicii slătineni au internat, luni, încă două persoane, după ce, în urmă cu patru zile, alţi doi pacienţi, o persoană din Slatina, un şomer de 55 de ani, dar şi un copil de doi ani din Potcoava, au fost internaţi cu manifestările specifice bolii generate de virusul gripal tip A subtip H1. În aceste din urmă cazuri boala a fost confirmată luni de medicii Institutului Cantacuzino din Bucureşti.

În total, 93 de persoane au fost depistate cu gripă, dintre care 89 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1 (gripa pandemică 2009), din care trei decedaţi, trei cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3 şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B.

„Toate cazurile au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ultimii patru pacienţi fiind internaţi în data de 16.03.2016”, se arată într-un comunicat remis presei locale de Direcţia de Sănătate Publică Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here