Protest al pescarilor din patru judeţe la Prefectura Olt: AJUNGE CU ACEST JAF!

Membrii asociaţiilor de pescari amatori din patru judeţe vor protesta, miercuri după-amiază, în faţa Prefecturii Olt împotriva pescuitului comercial pe râul Olt. Protestul este urmarea mai multor demersuri ale oamenilor îndrăgostiţi de pescuit care nu au avut finalitatea dorită.

Protestul este programat să înceapă la ora 17.00, pescarii amatori urmând să-i înmâneze prefectului Silviu Neacşu o notă de protest care cuprinde revendicările lor.

„Cu toţii am remarcat că, pe râul Olt, se practică şi s-a practicat braconajul şi pescuitul comercial haotic ce a generat o scădere considerabilă a faunei piscicole. Dacă, acum 20 ani, ne bucuram cu adevărat de partidele de pescuit sportiv, în prezent această plăcere se limitează la o ieşire pe malurile Oltului pentru a observa pescarii comerciali ori braconierii ce-şi întind plasele pe zeci de kilometri. Mai nou, cu toţii ştim că aceştia au făcut o pasiune pentru pescuitul cu aparate electrice. Pe ei nu-i interesează decât decât banii. Nu-i interesează faptul că distrug fauna piscicolă, că sterilizează peştii care au mai rămas şi că copiii noştri n-au ce să mai pescuiască în viitor”, se arată în nota de protest.

Oamenii spun că stoparea pescuitului comercial şi braconajului piscicol ar putea face din judeţul Olt o zonă turistică pentru turiştii care iubesc pescuitul recreativ.

„Am semnat o petiţie adresată domnului ministru al Agriculturii prin care i-am cerut să i-a măsuri pentru a fi oprit pescuitul comercial pe râul Olt. Ştiţi care a fost răspunsul ANPA la acestă solicitare? S-a erijat într-un apărător declarat al pescuitului comercial în detrimentul celui recreativ/sportiv (…) Fauna piscicolă trebuie protejată, astfel încât, şi copii noştri să se poată bucura de aceste resursă naturală. Nu suntem barbari să distrugem tot ce avem de la natură: munţi, păduri, terenuri, ape. AJUNGE CU ACEST JAF”, se mai arată în nota de protest.

În afara notei de protest, protestatarii îi vor înmâna prefectului de Olt şi un memoriu pentru ministrul Agriculturii care cuprinde soluţiile legale prin care pescuitul comercial ar putea fi oprit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here