Crimă în Olt: Bătrână omorâtă cu bestialitate în bătaie pentru banii din pensie

Un bărbat de 28 de ani, din localitatea Deveselu, a ucis cu bestialitate o bătrână de 80 de ani pentru a-i lua pensia primită chiar în ziua crimei, 500 de lei. Femeia a fost găsită moartă abiaa doua zi. În urma cercetărilor, agresorul a fost reţinut de procurori şi urmează să fie arestat preventiv pentru omor calificat şi tâlhărie.

Tragicul eveniment s-a petrecut în seara zilei de 28 martie, în jurul orelor 21:00. Potrivit procurorilor de pe lângă Tribunalul Olt, „inculpatul a pătruns, fără drept, în domiciliul victimei, B.Z., în vârstă de 80 de ani, împrejurare în care a exercitat acte de violenţă fizică asupra acesteia, „pentru a o determina să-i remită suma de 517 lei, pe care victima o primise în cursul acelei zile, cu titlu de pensie”.

Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a decedat, fiind găsită în data de 29.03.2016, în jurul orelor 18:00.

„Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist rezultă că victima „prezintă multiple echimoze faciale, plăgi contuze, excoriaţii şi creptaţii osoase la nivelul toracelui, apreciindu-se că leziunile de violenţă s-au produs prin lovire cu şi de corpuri dure şi compresiune între planuri dure”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Autorul crimei a fost reţinut miercuri după-amiază pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată, „aflate în concurs real”, urmând ca procurorii să solicite, în cursul zilei de joi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt  arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Procurorii fac precizarea că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here