Preţul la apă scade din nou la Slatina, prin eliminarea apei meteorice de la plată

Primăria municipiului Slatina anunță o nouă reducere a tarifului la apă aplicabilă consumatorilor persoane fizice din localitate, măsură care va intra în vigoare din aprilie.

Măsura survine în urma ședinței de Consiliui Local de miercuri, 30 martie, în cadrul căreia a fost dezbătut și aprobat un proiect de hotărâre ce prevede modificarea art. 202 din Regulamentul Serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare în sensul că, pentru utilizatorii persoane fizice, să nu se mai factureze cantităţile de apă meteorică preluate în reţelele publice de canalizare.

Decizia a avut la bază o serie de nemulţumiri ale cetăţenilor municipiului Slatina privind costurile apei meteorice preluate în reţeaua de canalizarea care ajung uneori să fie mai mari decât costurile apei folosite de consumatorii casnici într-o lună, potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

„De asemenea la proprietarii-persoane fizice nu se poate dimensiona clar cantitatea de apă meteorică preluată de sistemul public de canalizare în condiţiile în care nu există racorduri distincte pentru preluarea apelor meteorice la imobilele respective şi, în acest fel, nu se poate factura cantitatea de apă pluvială care ajunge în pământ sau se preia la canalizare”, a mai explicat Mugurel Manea.

Noua reducere de tarif va intra în vigoare începând cu luna aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here