Accidentul de la Slătioara, soldat cu un mort şi cinci răniţi, provocat de Nicolae Drăghici

Şoferul vinovat de producerea accidentului petrecut vineri seară la Slătioara şi soldat cu moartea unui tânăr şi rănirea altor patru persoane este nimeni altul decât profesorul Nicolae Drăghici, fost consilier judeţean, fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi fost director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural (DCPN) Olt.

Potrivit poliţiştilor, acesta, care conducea un autoturism Skoda Fabia, nu s-a asigurat atunci când a virat la stânga, intrând în coliziune cu un Opel în care se aflau cinci persoane, condus regulamentar de un tânăr de 22 de ani, din Piatra Olt. În urma impactului, un tânăr de 28 de ani din Piatra Olt a murit, iar un altul, de 22 de ani, din Strejeşti, a ajuns în comă la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova. Alte trei persoane au ajuns la Spitalul Slatina cu multiple traumatisme.

„Din accident, a rezultat decesul unui bărbat, de 28 ani, din orașul Piatra Olt, pasager în autoturismul condus de tânăr, rănirea altor trei pasageri în același autoturism, o fată, de 22 ani, din municipiul Slatina, un băiat, de 22 ani, din orașul Piatra Olt, și un altul, de 22 ani, din comuna Strejești,  precum și a conducătorilor auto. Tânărul din comuna Strejești a fost internat la Spitalul nr.1 Craiova, ceilalți fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a mai spus ofiţerul de relaţii cu presa din cadrul IPJ Olt.

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu certitudine împrejurările în care s-a petrecut accidentul. Nici unul dintre şoferi nu consumase alcool înainte de a se urca la volan. Oamenii legii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi pentru vătămare corporală din culpă.

OLT-ALERT a încercat să-l contacteze pe Nicolae Drăghici pentru precizări despre accident, dar acesta nu a fost de găsit.

Profesor de limba şi literatura română, Nicolae Drăghici a fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt în două rânduri (2007 – 2008 şi în 2012), consilier judeţean în legislatura 2008 – 2011 şi director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional vreme de câteva luni, în perioada 2013 – 2014.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here