Muncitor ucis de un mal de pământ prăbuşit peste el în timp ce lucra la o canalizare

Un muncitor care lucra la reţeaua de canalizare a localităţii oltene Găvăneşti a fost prins de un mal de pământ şi, cu tot efortul depus de echipele de ajutor sosite la locul accidentului, victima nu a mai putut fi salvată.

Nenorocirea s-a petrecut miercuri la prânz, în timp ce o echipă de muncitori executa lucrări la canalizarea comunei. La un moment dat, un mal de pământ s-a desprins de pe marginea şanţului săpat de muncitori şi s-a prăbuşit peste un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Verguleasa.

La fața locului s-au deplasat o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță.

„În momentul sosirii echipajelor, bărbatul era acoperit de pământ până la nivelul brâului. Pompierii, împreună cu muncitorii prezenți la fața locului au reușit să-l scoată pe bărbat din canalul cu înălțimea de circa doi metri și lățimea de 60 de centimetri, după aproximativ zece minute. Pacientul a fost preluat de echipajele medicale în stop cardio-respirator și au fost începute imediat manevrele de resuscitare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Cu tot efortul depus de cadrele medicale, care au executat manevre de resuscitare cardio-pulmonară aproximativ 30 de minute, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă, fiind declarat decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here