Peste 300 de olteni s-au înscris pentru a intra în Poliţie. Care este termenul limită

În primele trei zile de la demararea procesului de înscriere pentru angajarea de poliţişti din afara sistemului, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt au fost depuse peste 300 de cereri pentru cele 14 posturi vacante de agenţi.

Cele 14 posturi vacante de agenţi sunt pentru mediul rural. Data limită de înscriere este 8 aprilie 2016, ora 16.00, iar data până la care pot fi completate dosarele este 15 aprilie 2016.

„După data limită de înscriere, comisiile de recrutare nu vor mai primi alte cereri de înscriere, iar după data limită de completare a dosarelor, comisiile de recrutare nu vor mai primi documente, analizarea dosarelor în vederea validării/invalidării candidaturii urmând a se face strict pe baza actelor depuse până în acel moment”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Întrucât examinarea psihologică este de competența Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul și celelalte detalii vor fi stabilite de această unitate și vor fi comunicate candidaților prin postare pe pagina de internet a Poliției Române sau a IPJ Olt ori pe pagina web a inspectoratului.

Concurenţii vor fi supuşi la trei probe: evaluarea performanţei fizice, un test scris, tip grilă şi un interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare).

Data, ora și locul unde se vor desfășura proba de evaluare a performanței fizice și testul scris se vor stabili, în funcție de numărul candidaților, și se vor comunica acestora prin postarea unui anunț ulterior pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum și la avizierul de la sediul I.P.J. Olt și pagina de Internet a I.P.J. Olt.

Nota finală reprezintă media notelor obţinute la proba de evaluarea a performanţei fizice şi la proba test scris.

Candidaţii declaraţi „respins” la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant nu pot ocupa, în baza notei finale obţinute la respectivul concurs, alte posturi vacante în aceeaşi unitate sau în alte unităţi.

După încadrarea ca polițiști, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detaşare, mutare şi transfer timp de cel puţin trei ani de la numirea în prima funcţie, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii.

Reamintim că, toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliție comunale.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa pagina de internet a I.P.J. Olt,  https://ot.politiaromana.ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here