Ziua Porţilor Deschise la CNV „Nicolae Titulescu”. Oferta educaţională pentru 2016 – 2017

Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina a organizat, vineri, Ziua Porţilor Deschise pentru elevii de clasa a VIII-a, care ar putea alege să îşi continue studiile liceale la această unitate de învăţământ. Acţiunea a avut loc în cadrul Săptămânii Familiei Titulescu.

Vizitatorii au avut posibilitatea să facă, împreună cu cadrele didactice şi cu conducerea colegiului, un tur al şcolii, după care vizitatorii s-au putut bucura de un mic spectacol artistic în amfiteatrul liceului.

Acţiunile au avut loc în cadrul Săptămânii Familiei Titulescu, organizată în perioada 4 – 8 aprilie, perioadă în care Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” şi-a prezentat oferta educaţională.

Pentru anul şcolar 2016 – 2017, liceul îşi va mări familia, la învăţământul primar – clasă pregătitoare, cu o clasă Step by step, două clase de învăţământ tradiţional şi cu o clasă cu profil muzical integrat. La învăţământ gimnazial CNV „Nicolae Titulescu” va avea două clase de engleză – franceză şi o clasă de engleză – spaniolă (la cererea părinţilor).

Învăţământul liceal va cuprinde opt clase, respectiv două clase cu profil pedagogic (învăţător / educator), o clasă de arte plastice şi decorative (tehnician pentru tehnici artistice), trei clase cu profil de filologie, o clasă de engleză intensiv, două clase de matematică – informatică (se obţine atestat de competenţe în operarea calculatorului).

Colegiul va mai avea clase de pian – vioară (în învăţământul primar şi gimnazial) şi clase de pian, vioară, chitară şi flaut (pentru elevii din învăţământul gimnazial).

Calendarul admiterii cuprinde următoarele date:

23 – 24 mai – înscriere

25 – 28 mai – probe

30 mai – afişarea rezultatelor

La profilul pedagogic se cer aptitusini muzicale, aptitudini fizice aptitudini artistice şi bune calităţi de comunicare şi dicţie. rezultatele se vor aprecia cu ADMIS / RESPINS.

La profilul artistic – arte vizuale (specializări arte plastice – pictură, grafică, arte decorative – design), se dau probe la desen după natură statică (5 ore), compiziţie şi creativitate în culoare (5 ore). În criteriile de evaluare se va ţine cont de paginaţie, construcţie, raport, proporţii, valoraţie, creativitate şi originalitate.

Slide2

Pentru înscriere este nevoie de fişă de înscriere la probele de aptitudini (care se ridică de la şcoala de unde candidaţii termică clasa a VIII-a, fiind semnată şi ştampilată de directorul unităţii şcolare), fişă medicală (pe care se va menţiona „nu este în evidenţă cu boli cronice. Apt medical pentru profilul pedagogic”), copie după cartea de identitate, copie după certificatul de naştere – legalizată şi dosar cu şină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here