Afacerile lui Ghenciu, amputate. Ce decizie va lua marţi Consiliul Local Slatina 

După mai multă vreme de gâlceavă cu administraţia publică locală, omul de afaceri slătinean Cristian Ghenciu rămâne, luna aceasta,  la propriu, fără afacerea din strada Aleea Macului. Aleşii municipiului-reşedinţă de judeţ au pe ţeavă modificarea Regulamentului privind organizarea, desfăşurarea şi autorizarea activităţilor de comerţ în zonele publice ale municipiului Slatina în urma căruia toţi comercianţii care plăteau taxă lui Ghenciu pentru activitatea economică desfăşurată în strada Aleea Macului vor fi mutaţi într-o altă zonă a oraşului.

Primul proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Slatina de marţi este cel privitor la modificarea anexei nr.3 la Regulamentul privind organizarea, desfăşurarea şi autorizarea activităţilor de comerţ în zonele publice ale municipiului Slatina, aprobat prin HCL nr. 100/05.04.2012. Mai precis, este vorba de mutarea zecilor de comercianţi care îşi vând marfa în chioşcurile de pe strada Aleea Macului, activitate pentru care plăteau taxe firmei ce deţine în concesiune pieţele din Slatina, SC Prima Piaţă 2000 SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Ghenciu, într-o altă zonă. Comercianţii aduşi în această zonă după ce bazarul din strada Toamnei a fost desfiinţat vor fi mutaţi, până la sfârşitul acestei luni, în strada Textilistului, pe un teren de peste 530 mp, utilizat până de curând de Compania de Apă Olt, în cadrul unui contract de delegare prin concesiune a serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare.

Primul pas în acest demers a fost făcut luna trecută, când consilierii locali şi-au dat avizul pentru ca primăria să-i retragă firmei lui Ghenciu dreptul de utilizare asupra străzii Aleea Macului. Aleşii Slatinei au luat această decizie în urma repetatelor revolte ale cetăţenilor din zonă, care se plâng de zgomot şi aglomerare din cauza chioşcurilor în care vând comercianţii evacuaţi din fostul bazar de pe Toamnei.

SC Prima Piaţă 2000 SA a fost amendată, anul trecut, de primărie, autorităţile punându-i în vedere celui care controlează compania să demoleze toate chioşcurile pe motiv că nu a respectat legislaţia în vigoare. Ghenciu nu s-a supus, însă, solicitării primăriei şi a atacat în instanţa de judecată amenda. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Slatina, următorul termen în dosarul 3304/207/2015 fiind stabilit pentru data de 22 aprilie.

Primăria Slatina a concesionat pieţele şi târgul de săptămână în 2010 către SC Prima Piaţă 2000 SA, prima mare afacere pe care primarul de atunci ai municipiului, Darius Vâlcov, o făcea cadou lui Cristian Ghenciu. Anul trecut, mai mulţi saci cu documente contabile şi două computere ale firmei concesionare au dispărut dintr-un birou din incinta Pieţei „Ecaterina Teodoroiu”, folosită de angajaţii SC Prima Piaţă 2000 SA ca arhivă. Ghenciu a spus că este vorba de o spargere şi a făcut plângere la Poliţie. Oamenii legii nu au găsit nici până azi hoţii. Suspect este că aşa-zisul furt a avut loc imediat după ce Darius Vâlcov a fost reţinut şi arestat preventiv de procurorii DNA în dosarul în care în prezent este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de fostul primar Minel Prina şi de alte trei persoane, pentru fapte de corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here