VIDEO / Secretarul general adjunct al PNL Slatina a trecut la PSD. Ce spune despre Ştirbu

Secretarul general adjunct al PNL Slatina, Dragoş Sârghie, completează lista liberalilor care, nemulţumiţi de politica unor lideri ai PNL Olt, au părăsit tabăra liberalilor, unii dintre ei trecând la PSD. Sârghie şi-a anunţat, şi el, joi, într-o conferinţă de presă, trecerea la PSD. La întâlnirea cu presa fostul liberal a explicat picătura care a umplut paharul a fost numirea deputatului Gigel Ştirbu ca preşedinte plin al organizaţiei judeţene a PNL.

 „Începând de astăzi, am părăsit PNL şi sunt membru PSD, cu intenţia clară de a-l susţine pe domnul Emil Moţ la Primăria Saltina”, a declarat fostul secretar general adjunct al PNL Slatina.

El a spus că s-a hotărât să plece din PNL după ce deputatul Gigel Ştirbu a fost desemnat preşedinte unic al PNL Olt, decizie care lasă organizaţia fără nici o perspectivă ţinând cont de modul discreţionar al acestuia de a se manifesta.

„M-am hotărât să părăsesc PNL în momentul în care am aflat că domnul Gigel Ştirbu va fi preşedinte unic. Atunci mi-am dat seama că partidul nu mai are nicio perspectivă; nici nu prea avea, având în vedere că ideile, proiectele pentru Slatina ale PNL sunt aproape inexistente. Lucrând mai mult sau mai puţin cu domnul Ştirbu, mi-am dat seama că nu vom ajunge nicăieri şi refuz să mai fiu umilit într-un partid în care am muncit peste doi ani, având în vedere că măsurile discreţionare ale domnului Ştirbu ne afectau pe noi toţi, mai ales pe foştii pedelişti. Eu provin din PDL şi ştiu bine că, în campania pentru preşedintele Iohannis, doar noi am fost prezenţi pe străzi, iar acest lucru nu a fost apreciat”, a reliefat Dragoş Sârghie.

De altfel, acesta afirmă că îndepărtarea din partid a liberalilor care provin din structura fostului PDL este o preocupare continuă a lui Ştirbu.

„Domnul Ştirbu a ţinut să ne îndepărteze pe toţi din partid. Mă alătur echipei PSD Slatina, mă alătur lui Emil Moţ pentru viziunea dumnealui, pentru proiectele realiste pe care le are pentru Slatina. În partea cealaltă, la PNL, nu există o viziune clară, sunt numai certuri, sunt încă două partide, niciodată nu s-a terminat cu cearta”, a conchis Sârghie, anunţând. totodată, că el va fi urmat de cel puţin 20 de liberali.

„Mă bucur că am luat decizia de a intra într-o echipă câştigătoare. Alături de mine vor veni cel puţin 20 de persoane. În momentul de faţă, nu pot să vă spun nume, dar şi fostul preşedinte al pensionarilor PNL Slatina, domnul Ion Sârbu, va fi alături de mine cu echipa dumnealui. Vor veni oameni atât din fostul PDL, cât şi din fostul PNL. Sunt foarte mulţi oameni, mai ales din fostul PDL, pentru că în tot acest timp noi am fost ca ruda săracă de la ţară. N-am avut niciun cuvânt de spus, deşi am muncit mai mult decât ei”, a mai spus fostul secretar general adjunct al PNL Slatina.

El a precizat că nu a avut o discuţie cu Ştirbu înainte de demisie, „pentru că dumnealui nu prea stă de vorbă cu toată lumea”. De asemenea, deşi acum are în mână toată conducerea PNL Olt, Dragoş Sârghie a spus despre Gigel Ştirbu că nu este deloc preocupat de soarta organizaţiei, având „doar proiecte personale”.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele tinerilor social-liberali din Slatina, Florin Dumitrescu, care i-a urat bun-venit lui Sârghie în PSD.

Din aceleaşi motive au mai plecat din PNL Ramona Oncescu (fostă co-preşedinte al femeilor din PNL Olt) şi Ilie Irimia, consilier judeţean.

PNL Olt a fost traversat, după ce la conducerea organizaţiei a fost numit Gigel Ştirbu, de scandaluri fără precedent, filiala pierzând mai mulţi primari şi lideri politici. De fapt, din ceea ce a însemnat cu ani în urmă PNL Olt nu a mai rămas aproape nimic, organizaţia fiind împărţită în două, o parte care îl susţine pe Ştirbu din interese pur electorale şi o alta care a rămas fidelă valorilor liberalismului autentic, supusă permanent presiunilor celor împătimiţi doar de perspectiva ciolanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here