Candidatul ALDE la Primăria Cungrea, scos din joc după ce a primit închisoare cu suspendare

Candidatul ALDE la Primăria Cungrea, Ion Murguleţ, fost primar al acestei localităţi în perioada 2008 – 2012, şi-a retras candidatura pentru un nou mandat după ce în primă instanţă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni asimilate faptelor de corupţie. 

Anunţul a fost făcut luni seara pe pagina de Facebook a ALDE Cungrea. „Astăzi, 18.04.2016, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Local ALDE Cungrea, domnul Ion Murguleţ şi-a retras candidatura pentru funcţia de primar al localităţii Cungrea. Pentru candidatura la funcţia de primar al comunei Cungrea la alegerile locale din iunie 2016, a fost propusă şi validată de către Biroul Permanent Local ALDE Cungrea doamna Iustina Marica, totodată preluând şi funcţia de copreşedinte al Organizaţiei Locale ALDE Cungrea”, se arată în postarea de pe Facebook.

Locul lui Murguleţ a fost luat de Iustina Marica, fost inspector şcolar pentru limbi străine, care a preluat şi funcţia de copreşedinte al organizaţiei locale a partidului.

Fostul edil a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Slatina pentru abuz în serviciu, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie, şi pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, infracţiune prevăzută şi pedepsită de legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Ion Murguleţ este obligat, de asemenea, să plătească Primăriei Cungrea peste 90.000 de lei cu titlu de prejudiciu creat prin infracţiunea de abuz în serviciu, magistraţii slătineni dispunând confiscarea a peste 71.000 de lei de la inculpat, dar şi menţinerea sechestrului pus pe bunurile acestuia. De asemenea, fostul primar trebuie să plătească 824 de lei către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură ca prejudiciu creat prin săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Hotărârea Judecătoriei Slatina nu este definitivă, putând fi atacă cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here