FOTO/VIDEO Explozie devastatoare într-o locuinţă din Olt soldată cu două victime

Doi bătrâni dintr-o localitate din judeţul Olt au ajuns, marţi, la spital cu arsuri de gradul I după ce în bucătăria casei lor a avut loc o explozie devastatoare în urma scurgerilor de gaz de la o butelie de aragaz. Suflul a fost devastator, pricinuind pagube majore locuinţei. Răni mai grave a suferit femeia, care a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Craiova.

Nenorocirea s-a petrecut în localitatea Brastavăţu. În jurul orelor 11.30, vecinii celor doi bătrâni au fost năuciţi de zgomotul exploziei produsă la o bucătărie de vară. La faţa locului au ajuns pompierii din cadrul Gărzii Vişina, dar şi două echipe medicale de la Ambulanţă.

explo1

Salvatorii au găsit două victime, soţ şi soţie, proprietarii locuinţei. Bărbatul, în vârstă de 90 de ani, a suferit arsuri de gradul I pe corp, fiind transportat la Spitalul Caracal.

Mai grav rănită este soţia acestuia, de 87 de ani, care a suferit arsuri de gradele I şi II pe o suprafaţă corporală mai mare decât în cazul soţului. Femeia a fost transportată la Spitalul Craiova.

explo3

„La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță. În urma exploziei proprietarii locuinței, un bărbat, în vârstă de 90 de ani și o femeie, în vârstă de 87 de ani, au fost răniți. Bărbatul prezenta arsuri de gradul I pe circa 7% din suprafața corporală, la nivelul feței, și a fost transportat la CPU Caracal, iar femeia prezenta arsuri de gradul I și II pe circa 14% din suprafața corporală, la față și mâini, și a fost transportată la UPU Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

explo

În urma exploziei au fost afectate trei încăperi, o bucătărie de vară, un dormitor, un hol, precum și structura de rezistență a casei. Cauza probabilă a exploziei este, potrivit pompierilor, o acumulare de gaz provocată de o butelie care prezenta scurgeri de gaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here