Accident rutier cu cinci victime la Slatina. Patru dintre persoanele rănite au ajuns la spital

Patru persoane au ajuns, duminică după-amiază, la spital după ce autoturismele în care se aflau au fost implicate într-un accident petrecut la Slatina. Acesta este al treilea accident rutier petrecut în Olt în mai puţin de 24 de ore.

Evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orelor 16.40, la ieşirea din municipiul Slatina spre localitatea Brebeni. În cele două maşini implicate se aflau cinci persoane.

La faţa locului au ajuns echipaje SMURD şi de la Ambulanţă, patru dintre cele cinci persoane implicate fiind transportate, cu diferite traumatisme, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina.

„Patru persoane au fost transportate la UPU Slatina, conştiente. Cea de-a cincea persoană a fost monitorizată la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Acesta este ce de-al treilea accident rutier petrecut în numai două zile în Olt. Un bărbat de 37 de ani a ajuns cu răni la spital în noaptea de vineri spre sâmbătă după ce autoturismul pe care îl conducea s-a izbit frontal de o camionetă pe DN 65, pe raza localităţii Valea Mare. Pentru scoaterea şoferului din autoturism a fost nevoie de operaţiuni de descarcerare, întrucât omul rămăsese blocat la volan.

Un alt accident rutier s-a petrecut sâmbătă dimineaţă la Caracal, în incident fiind implicate două autoturisme în care se aflau nu mai puţin de 10 persoane. O minoră şi mama ei au fost transportate la Spitalul Caracal. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, însă, după asistarea medicală a celor implicaţi în eveniment, mai multe persoane au refuzat transportarea lor la spital. Pentru că în accident au fost implicate atât de multe victime, a fost activat  Planul Roșu de Intervenție.

„Având în vedere numărul mare de persoane implicate și faptul că au fost anunțate zece victime, a fost activat Planul Roșu de Intervenție și au fost mobilizate echipaje SMURD de la Caracal, Slatina, Osica, Balș și Stoenești, mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanță, autospeciala pentru transport victime multiple și autospeciala pentru descarcerare cu postul medical avansat. Cele zece victime au fost asistate la fața locului de echipajele medicale, iar două dintre acestea au fost transportate la CPU Caracal. Cele două victime, o femeie în vârstă de 35 de ani și fiica acesteia, au ajuns la spital cu diverse traumatisme prin accident rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here