Amenzi de 130.000 lei de la Garda de Mediu Olt în primul trimestru al anului

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au efectuat, în primul trimestru al acestui an, circa 230 de controale în domeniile din ariile de responsabilitate, unele dintre verificări lăsându-se cu amenzi drastice de aproape 130.000 de lei. 

Este vorba de 123 de inspecţii de mediu planificate şi de 106 de controale neplanificate efectuate de comisarii de mediu olteni în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase, precum şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

„Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, fabricarea confecţii textile, colectarea şi tratarea apelor uzate, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale şi agricole, precum şi activităţi de exploatare a resurselor naturale. În aceeaşi perioadă s-au realizat inspecţii pentru autorizare şi la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

În timpul controalelor, comisarii de mediu a constatat mai multe fapte de natură contravenţională, aplicând opt amenzi în valoare totală de 129.500 lei şi două avertismente.

În aceeaşi perioadă, Garda de Mediu Olt a soluţionat 29 de sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here