În ajun de Paşte, amenzi drastice de la DSVSA Olt pentru comercianţii certaţi cu legea

Mai mulţi comercianţi de produse alimentare din Olt au primit amenzi usturătoare din partea inspectorilor sanitari veterinari pentru neconformităţi descoperite atât în privinţa ambalării şi etichetării, cât şi în privinţa depozitării mărfii.

În timpul acţiunilor de control, derulate în perioada 18 – 24 aprilie, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt au depistat mai mulţi comercianţi care nu respectau normele sanitare veterinare privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, de ambalare şi etichetare a mărfii comercializate. Încălcări ale normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au fost descoperite şi în ceea ce priveşte manipularea produselor alimentare.
Au fost aplicate 22 de sanctiuni, dintre care 12 amenzi în valoare de 17.000 lei şi 10 avertismente. Au fost amendate patru laboratoare de cofetărie cu 6.600 de lei, trei supermarketuri (4.600 lei), două carmangeri (1.200 lei), o măcelărie (2.000 lei), un magazin alimentar şi un local. În târguri inspectorii sanitari veterinari au împărţit mai multe avertismente.

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost reţinute oficial, în vederea distrugerii, 16,165 kg produse improprii consumului.

La verificări au participat şi poliţişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here