VIDEO Patronul ziarului ,,Adevărul”, ridicat de DIICOT pentru devalizarea Romvag Caracal

Omul de afaceri Cristian Burci, patron al ziarului „Adevărul” şi al televiziunii „Prima TV”, a fost ridicat, miercuri dimineaţă, de procurorii DIICOT Olt pentru evaziune fiscală și delapidare într-un dosar care are legătură cu privatizarea fabricii de vagoane SC Romvag SA Caracal.

Cristian Burci a fost ridicat de oamenii legii după ce poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt și procurorii DIICOT – BT Olt au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza localităților București, Chiajna și Corbeanca, „la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni economice”.

În dosar mai sunt cercetate mai multe persoane. „În fapt, membrii grupului infracțional sunt bănuiţi că, în perioada 2006 – 2016, prin abuz în serviciu și delapidare, ar fi prejudiciat o societate comercială, din municipiul Caracal, cu 7.099.000 euro și 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în documente contabile care au la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 25.646.825 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu

De asemenea, oamenii legii spun că importante sume de bani, care trebuiau direcționate către societatea respectivă, care era beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos, către persoane fizice și societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional.

În prezent, s efectuează cercetări pentru savârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată şi instigare la evaziune fiscală.

La sediul DIICOT Olt vor fi duse 12 persoane. La sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au ajuns deja şase persoane, printre care Ion Dinoiu, fost director al SC Romvag SA Caracal, şi Denisa Turcu, fost administrator special al Adevărul Holding.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here