Percheziţii în Olt şi Vâlcea într-un dosar de evaziune. Prejudiciul – 3,5 milioane lei

30 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și acțiuni speciale din Olt şi Vâlcea au efectuat, miercuri, în cele două judeţe, opt percheziţii la adrese domiciliare şi sediile unor firme într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Oamenii legii au documente de evidență contabilă și înscrisuri, iar patru persoane au fost duse la audieri. 

Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, descinderile în Olt având loc în localităţile Găneasa şi Strejeşti.

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri de la diverse societăți din mai multe județe, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a prejudicierii bugetului de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă și înscrisuri, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, 4 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.500.000 de lei, potrivit procurorilor DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here