FOTO Grav accident la Găneasa, Olt. Şase persoane au ajuns cu răni la spital

Şase persoane au ajuns cu răni la spital, miercuri seară, în urma unui accident rutier petrecut pe raza comunei Găneasa. În incident au fost implicate două autoturisme şi un TIR. Unul dintre conducătorii auto consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Accidentul s-a petrecut în jurul orelor 22.17, pe DN 65 – E 574, la ieşire din localitatea Găneasa spre Balş, unde un tânăr, de 22 ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, în timp ce conducea autoturismul, din direcţia Balş către Slatina, s-a angajat în depăşirea unui autocamion, moment în care a intrat în impact frontal cu autoturismul condus din sensul opus de un bărbat, de 39 ani, din comuna Dranic, județul Dolj.

În timpul impactului, unul dintre autoturisme a acroşat uşor şi TIR-ul în depăşirea căruia s-a înscris şoferul de Târgu jiu.

ac4

La fața locului au ajuns un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospeciala complexa pentru intervenție și descarcerare și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță.

ac2

„ Pompierii SMURD Slatina au intervenit miercuri, 27 aprilie, în jurul orei 23.00, pe Drumul European 574, între localitățile Găneasa și Balș, la un accident rutier cu șase răniți. În accident au fost implicate doua autoturisme în care se aflau șapte persoane și un TIR în care se afla șoferul, acesta fiind acroșat ușor. Toate cele șase victime se aflau în afara autoturismelor, reușind să iasă din acestea înaintea sosirii echipajelor. Autospeciala pentru victime multiple a ISU Olt a preluat trei victime, ambulanţa SMURD a preluat o victimă, iar alte două ambulanţe SAJ au preluat câte o victimă. Acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Pompierii SMURD au preluat și transport la Spitalul Slatina patru victime, toate din târgu Jiu. Este vorba de o femeie, în vârstă de 23 de ani, găsită conștientă, cu plagă la urechea stângă, dureri în zona occipitală și excoriații la piciorul stâng, de un bărbat, tot de 23 de ani, din aceeași localitate, conștient, cu traumatism la piciorul drept, excoriații la urechea stângă și la nivelul feței, un bărbat, de 43 de ani, şi el conștient, fără urme de răni sau traumă, insulino-dependent și un bărbat, de 23 de ani, conștient, dar cu traumatism gamba dreaptă, excoriații la membrul superior stâng, dureri la mâini şi la picioare.

ac5

La Spitalul din Slatina au ajuns și o femeie, în vârstă de 48 de ani, și un bărbat, în vârstă de 39 de ani, conștienți, dar cu mai multe traumatisme.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, unul dintre şoferii implicaţi în accident a fost găsit băut de oamenii legii.

ac1

„În urma testării cu aparatul alcooltest, conducătorul auto din județul Dolj a prezentat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi atât acestuia cât şi celuilalt conducător auto le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa din cadrul IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here