Preşedinta interimară a Tribunalului Olt, judecătoarea Iuliana Dicu, a cerut pensionarea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, recent, pensionarea judecătoarei Iuliana Dicu, preşedinte cu delegaţie al Tribunalului Olt în locul judecătoarei Carmen Marinescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie.

Iuliana Dicu a solicitat eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 7 mai, iar CSM a înaintat propunerea preşedintelui României.

Iuliana Dicu va împlini în iulie anul acesta 61 de ani. Ea iese la pensie după mai mult de 22 de ani de magistratură. Actualul preşedinte al Tribunalului Olt a ocupat, vreme de peste un an, şi un post de jurisconsult, dar şi funcţia de secretar de primărie timp de peste doi ani. Ea a obţinut deja decizia de pensionare de la Casa Judeţeană de Pensii.

Iuliana Dicu ocupă, cu delegaţie, de mai bine de un an funcţia de preşedinte al Tribunalului Olt, după ce, la începutul lui 2015, preşedinta instituţiei, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte de corupţie, respectiv pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, într-un dosar întosmit în urma unui denunţ formulat de interlopul Sandu Anghel, alias Bercea Mondial.

hotarare csm iuliana dicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here