Olt: Pompier recompensat de şefi după ce a salvat trei victime ale unui accident, fiind în timpul liber

Un pompier din Olt a fost recompensat, miercuri, de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru implicarea de care a dat dovadă în salvarea vieţii a trei persoane, victime ale unui accident rutier, deşi salvatorul se afla în timpul său liber.

Aflat în timpul liber, în trafic, plutonierul major Liviu-Stelian Stoicescu a intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe Drumul Național 65, în jurul orei 18.30, pe raza localității Optași-Măgura.

„Având pregătirea specifică necesară acordării primului-ajutor medical și descarcerării, acesta a reușit să deblocheze cele trei victime aflate în autoturismul grav avariat, să le evalueze starea de sănătate, să le acorde primele îngrijiri medicale și să anunțe evenimentul la Numărul Unic 112. De asemenea, a acționat pentru deconectarea bornelor bateriei și securizarea zonei. Până la sosirea echipajelor specializate, folosind trusa medicală din dotarea autoturismului personal, salvatorul a acordat victimelor îngrijirile medicale de bază la locul evenimentului”, a povestit purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

La fața locului au ajuns în scurt timp un echipaj SMURD și două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanță, care au preluat răniții.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, plutonierul major Liviu-Stelian Stoicescu a fost felicitat, miercuri, de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și a fost recompensat cu citarea prin ordin de zi pe unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here