Dragnea şi Ponta au pus tunurile pe Zgonea la Slatina: „Nu mi-am închipuit că va fugi cu scaunul”

Liviu Dragnea şi Victor Ponta l-au criticat dur, joi, la Slatina, pe Valeriu Zgonea pentru ambiţia cu care ţine de scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor după ce a fost exclus din PSD.

Preşedintele PSD a explicat că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este o funcţie politică şi, prin urmare, când ocupantul ei este exclus de partidul care l-a propus pentru un asemenea post trebuie să demisioneze automat. În ceea ce-l priveşte pe Zgonea, care refuză să demisioneze agăţându-se de funcţie prin „chichiţe procedurale”, Dragnea comentează că „fiecare om alege singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil”. 

„Primul comentariu este că fiecare om, cel puţin la 18 ani, când devine major, alege singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil. Acesta este primul comentariu, Al doilea comentariu politic este că acel domn a fost exclus din Partidul Social Democrat aproape cu unanimitate, şi spun aproape cu unanimitate pentru că eu n-am participat la această decizie, având iniţial altă propunere şi anume retragerea sprijinului politic. O dată ce a fost luată decizia privind excluderea, preşedintele Camerei Deputaţilor este acum un om fără de partid. Preşedinţia Camerei Deputaţilor nu este o funcţie administrativă sau o funcţia care se ocupă prin concurs, este o funcţie sută la sută politică. Cel care ocupă funcţia de ptreşedinte al Camerei Deputaţilor este propus de un partid, de partidul din care face parte, de grupul parlamentar respectiv. În momentul în care partidul l-a exclus, cum s-a întâmplat la noi, automat ar fi trebuit să îşi prezinte demisia. Dumnealui a ales să se lege de nişte chichiţe procedurale care sunt discutabile. Procedurile (de revocare din funcţie – n.r.) sigur că se vor relua săptămâna viitoare. Nu ştiu dacă este nevoie de schimbarea regulamentului în situaţia asta, dar o să vedem în zilele care urmează”, a declarat liderul PSD.

Pe de altă parte, Dragnea a spus că nu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este prioritatea zero a partidului, ci campania electorală şi câştigarea alegerilor locale.

„Principala noastră preocupare nu este când se va locul de la Cameră, ăla se va întâmpla prin procedurile parlamentare. Preocuparea oficială începând de mâine a partidului, prioritatea zero va fi campania electorală şi câştigarea alegerilor locale. Nu tot partidul îşi va concentra energiile cum să îl convingă pe un om că există o limită a penibilului de care nu trebuie să treacă. Se va întâmpla după părerea mea cât de curând la Camera Deputaţilor, pentru că procedurile nu sunt blocate, ele vor fi reluate săptămâna viitoare, de luni”, a concluzionat Liviu Dragnea.

O poziţie critică la adresa lui Valeriu Zgonea a avut-o şi Victor Ponta, care şi-a făcut mea culpa pentru faptul de a-l fi propus pe Zgonea pentru această funcţie.

„În cazul domnului Zgonea am o problemă majoră în sensul că eu l-am propus. Adică sunt vinovat. Nu mi-am închipuit vreodată că atunci când se pune problema fuge cu scaunul. Că eu n-am fugit niciodată cu scaunul de nicăieri, şi, sigur, nu îi înţeleg pe cei care fug cu scaunul. Îmi pare rău pentru Vali, sincer, dincolo de celelalte lucruri, îmi pare rău că se pune în această poziţie care e mai mult decât jenantă”, a declarat şi Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here