ISU Olt: Concursuri pentru micii pompieri la Slatina, etapa judeţeană

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean, organizează, sâmbătă, la Slatina, sub genericul „Prietenii Pompierilor”, etapa județeană a concursurilor cu cercurile tehnico-aplicative de elevi.

Concursurile se înscriu în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cadrul unor situații de urgență.

Competiția se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) şi constă în mai multe probe. Este vorba de o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) ce se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 09.00, la Palatul Copiilor și de două probe practice (pista de îndemânare peste obstacole și ștafeta 4×100 metri cu obstacole) care vor avea loc, începând cu orele 10.30, la Stadionul municipal ’„1 Mai’’.

„Participante vor fi echipele câștigătoare ale fazelor pe municipiu/oraș/localitate (locul I), formate din 10 elevi (1 comandant, 8 concurenți și 1 rezervă). Echipele pot fi : de băieți, de fete sau mixte și vor fi însoțite de conducătorul echipajului (cadru didactic). Vârsta minimă de participare este de 11 ani și maximă de 15 ani, împliniți până la data desfășurării concursului”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here