Două spitale din Olt, pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii în scandalul dezinfectanţilor diluaţi

Pe lista celor 50 de spitale din Bucureşti şi 22 de judeţe care au iesit prost la controlul efectuat de Ministerul Sănătăţii, care a verificat eficacitatea şi nu concentraţia dezinfectanţilor produşi de firma Hexi Pharma, se află şi două spitale din Olt.

Este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi de Spitalul Municipal Caracal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, trei spitale din judeţ, cele de la Slatina, Caracal şi Balş, care utilizau dezinfectanţi de la Hexi Pharma, au verificat, la sfârşitul lunii trecute, în laboratoarele proprii, eficacitatea substanţelor, rezultatele analizelor fiind înaintate Ministerului Sănătăţii.

„Unităţile sanitare cu paturi din judeţ (spitalele: Slatina, Caracal, Balş) care au avut în dotare substanţe dezinfectante având  ca producator firma respectivă (HEXI PHARMA), în data de 29.04.2016 au efectuat, în laboratoarele proprii, verificarea acţiunii dezinfectantelor, prin prelevare de teste tip infecţii, ale căror rezultate au fost înaintate Ministerului Sănătăţii”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Gabriela Gogiu.

Deşi comunicatul nu o spune, Ministerul Sănătăţii a confirmat că substanţele dezinfectante folosite de cele două unităţi sanitare sunt neconforme, punând în pericol viaţa pacienţilor.

„Ne şi miram, la cât de mult munceam, că, oricât am fi curăţat şi am fi dezinfectat noi, probele luate de cei de la Sanepid tot prost ieşeau, şi tot noi eram certate. De fapt, în loc de substanţe foloseam, aşa cum s-a dovedit, apă de ploaie cumpărată pe bani”, s-a plâns o angajată a spitalului din Slatina.

În intervalul următor, si Directia de Sănătate Publică Olt va preleva acelaşi tip de probe, în vederea unei noi verificări a eficienţei acţiunii substanţelor dezinfectante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here